На всяка домакиня се е случвало поне веднъж да ѝ останат жълтъци, след като е приготвила някой от любимите десерти на децата. При доста рецепти се използват само белтъците, като например при приготвянето на целувки.
В такива случаи всеки готвач се чуди какво да прави с останалите жълтъци. Останалите неизползвани жълтъци могат да се използвате за направата на най-различни нещо, вместо да бъдат изхвърлени.
Ето и някои предложения какво да направите с останалите жълтъци, които ще ви допаднат.
Когато ви останат жълтъци, може да приготвите вкусен жълтъчен крем или крем брюле. Може също така да направите домашни еклери или различни видове мъфини. Останалите жълтъци могат лесно да се превърнат в домашна майонеза, да станат основна съставка от вкусен кекс.
Жълтъците се използват не само в кулинарията, но от тях става идеална маска за коса и лице. Те съдържат доста витамини, минерали и полезни вещества. Жълтъкът има хидратиращо свойство, което го прави идеален за суха и изтощена коса.Маски с жълтък се правят при косопад, срещу пърхот и за по-бърз растеж на косата.
Това е една чудесна възможност да се разкрасим, докато готвим. Яйцето е натурален продукт, който е много полезен в козметиката. От останалите жълтъци може да направите различни маски в зависимост от типа кожа или може да подхраните косата си.
Коментари