Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Ще си оближете пръстите! Ето какво да сготвим с останалата кисела зелка

Ще си оближете пръстите! Ето какво да сготвим с останалата кисела зелка

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k
Метален сушилник за съдове на два етажа-17%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Метален сушилник за съдове на два етажа
59.00 лв.
49.10 лв.

Сезонът на киселото зеле бавно и сигурно отива към своя край. Във всеки дом се търкаля по някоя и друга останала зелка, но традиционните зимни манджи отдавна ни писнаха. Сарми, свинско със зеле, зеле за мезе, поръсено с червен пипер – всички те ни радваха предните месеци.

Ако се чудите как да приготвите киселото зеле по начин, по който да изненадате близките и да ги накарат да ахнат, тук ще намерите отговора. Днес сме събрали за вас няколко позабравени начина да приготвите любимия зимен продукт на българина.

Едни от най-харесваните и оригинални рецепти за кисело зеле са пълнената кисела зелка и пържолите, облечени в листа от зеле. И двете рецепти може да се променят и позволяват на домакините да импровизират спрямо вкусовете на семейството.

Зелката може да се напълни както със средно големи късчета свинско с много праз лук, така и със сарми. Пържолите пък може да се приготвят по много начини. Ако разполагате с вече изпечени пържоли, потопете зелевите листа да се попарят във вряла вода и завийте месото в тях. Загънете го хубаво, като в плик, и допечете в тава, йенски съд или гювече за около 30 мин.

Когато пържилите са сурови, трябва да се овкусят с черен и червен пипер и малко чубрица. Увийте ги в зелевите листа и печете час и 30 мин в съд по избор.

Забавните и вкусни идеи с кисело зеле не свършват дотук. Една от най-лесните рецепти включва малка питка. Издълбайте вътрешността ѝ от бяло хлебче и я запълнете с кисело зеле и нарязана на ситно сланинка отгоре. Поръсете с магданоз и сервирайте – всички ще си оближат пръстите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен