Да се почистят воденичките не е кой знае колко трудна работа. За някой, който досега не е правил нещо подобно, може да е леко смущаващо. Но, който иска да хапва пилешки воденички с масло и чесън от свободно гледани пиленца, ще се трябва да се справи. А онези, които гледат щастливи кокошки, знаят как става номерът.
Воденичката се прерязва в дебелата част през средата, за да се изкарат смлените отпадъци от нея. Изчиства се ножа хубаво от ципата.
Често ципи оставят и при воденичките, закупени от търговската мрежа, затова хубаво ги оглеждайте, преди да ги метнете в тигана. Така почистените воденички се изплакват старателно старателно.
Срязването и почистването на воденичките не е трудно, но внимавайте с пръстите, защото може да се отплесне ножът. За ципите може да ползвате нож за филетиране, защото е остър и гъвкав и може да се вмъкне лесно между ципата и самото месо.
Домашните воденички или с други думи воденичките от домашни кокошки, както и месото от домашни кокошки, са по-жилави и по-трудни за сваряване от купешките.
Затова, ако искате да приготвите пилешки воденички с ориз или дроб сарма с пилешки воденички, трябва да отделите повече време, за да ги сварите добре. Сваряването на почистените воденички може в обикновена тенджера, а може да стане и в тенджерата под налягане.
Бульончето може да направите на супа, а воденичките на тиган с лук.
Коментари