Gotvach.bg»Съвети»Как се пече соя?

Как се пече соя?

Как се пече соя?

Соята е позната на хората от много години. За родина на соята се смята Китай, където тя заедно с оризът са традиционни храни. Нейното пренасяне на стария континент става през Русия.

Днес соята е сред най-отглежданите култури, което се дължи на факта, че соята е ценна суровина за производството на месни и млечни аналози, а добивът на декар е изключително висок. Освен това соята съдържа много белтъчини и незаменими аминокиселини.

Соята е често консумирана и предпочитана храна от вегетарианците и веганите, и не само, защото тя има благоприятно влияние върху организма. Ето и няколко причини, поради които да включим соя в менюто си. Тя защитава от рак, ускорява метаболизма, подобрява кръвообращението, подобрява храносмилането, полезна е при менопауза, подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система.

Тук е моментът да отбележим, че печената соя е чудесно мезе за бира, което лесно може да си приготвите вкъщи. А за онези начинаещи готвачи, които не знаят как се пече соята, веднага обясняваме.

Първо соята се измива хубаво. След това една чаена чаша соя се накисва в четири чаени чаши вода. Съотношението соя вода винаги е 1:4. Прибавя се и една супена лъжица сода.

Така накисната соя се оставя за около 10-12 часа.

След това време отново се измива и се разстила върху кърпа, за да изсъхне. Когато соята е напълно суха, се слага в тава, посолява се със сол, а може да сложите и други подправки по желание. Соята се пече за около половин час на 180 градуса, като се разбърква от време на време. Тя трябва леко да покафенее.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати