Ряпата е един от любимите ни зимни зеленчуци. Тя е чест гост на трапезата ни. Дори и една порция салата със сладка ряпа авокадо и моркови е достатъчна, за да ви зареди с енергия за цял ден.
Бялата ряпа, която е по-слабо лютива и с по-нежно месо е предпочитана при приготвянето на салати с ряпа, докато черната ряпа, който съдържа повече етерично масло, има лечебни свойства.
Независимо дали сте почитатели на бяла ряпа или на черна ряпа, то през студените зимни месеци сте изправени пред предизвикателството да я съхраните за по-дълго.
Двата вида ряпа са студоустойчиви, което позволява да ги складирате в неотоплено мазе или директно на балкона. Ако решите да съхранявате ряпата в мазето, можете да я държите в касетки, които сте застлали в слама, така че зеленчуците да не се допират или в сандъчета с пясък.
Съхраняването на ряпа на балкона се прави в плътна платнена торба, през която не прониква светлина. Съхранението на открито е възможно, докато температурите не паднат под 5-6 градуса, след което трябва да търсите място, да я приберете.
Коментари