На първо място спагетите винаги трябва да се варят в достатъчно количество подсолена вода. Класическото съотношение е 1 л вода на 100 г сурови спагети. Ето защо трябва да се използва голяма и дълбока тенджера.
Времето за варенето на спагетите обикновено е указано на опаковката им, но то не винаги е съвсем коректно. Непосредствено преди да сложите спагетите в съда, добавете във водата 1 с.л. олио.
Съобразете се с времето за варене, указано на опаковката, но не му се доверявайте сляпо. Проверявайте спагетите от време на време. Трябва да останат съвсем леко жилави (ал денте), не бива да се разваряват.
Обикновено повечето видове спагети са готови след 8-10 минути варене. След това трябва веднага да ги отцедите от водата. Можете да ги гарнирате по избор или да опитате нашите рецепти за Спагети Карбонара, Спагети Болонезе или Спагети Капрезе.
Коментари