Всички обичаме царевица, но това, което никой не обича, е стоенето над кипяща вода, чакайки царевиците да се сготвят в горещите летни дни. Откакто открихме този метод на приготвяне на царевица в микровълнова фурна, той се превърна в любимото на цялото семейство.
За този микровълнов метод за варене на царевицата тя трябва да остане в обвивката си. Това помага за улавяне на топлината и влагата и приготвянето на зрънцата царевица равномерно.
Как да готвя царевица в микровълновата?
Един или повече кочана свежа, необелена сладка царевица се слагат в подходящ съд за готвене в микровълновата. Те задължително трябва да останат с шумата, не трябва да се белят. Препоръчително е да готвите не повече от 2-3 кочана наведнъж, като времето за приготвяне е около 3 минути на максимална мощност 950 вата за 1-2 броя и 4-5 минути на максимална мощност за 3-4 кочана царевица.
Ако искате да приготвите повече варена царевица, просто я приготвяйте на порции. Ако ви харесва по-мека царевица или ако вашите кочани царевица са особено големи, пуснете микровълновата за няколко допълнителни минути.
Оставете царевицата да се охлад, като за целта наредете царевицата на охладителна стойка или на дъска за рязане.
Когато горните листа са достатъчно хладни, обелете царевицата.
Царевицата ще остане твърде топла в обвивките си, така че изчакайте докато започнете да похапвате.
Вкусът наподобява по-скоро този на задушената царевица, не на варената, което я прави още по-вкусна. Виновници за това са люспите, в които зеленчукът се задушава по естествен начин. За финал посолете и намажете с малко масло царевицата и поднесете.
Коментари