Кифличките са вкусна закуска или десерт поднесени със следобедното кафе.
Първо трябва да знаете как да омесите тесто за кифлички, като за целта има много рецепти, описани тук в сайта от опитни кулинари. Лично аз имам много такива рецепти, можете да погледнете и да си изберете най-подходящата за вас, според продуктите, които имате.
Добре омесеното тесто задължително трябва да е втасало и тогава да го оформите на кифлички. След като сте ги оформили, трябва да ги оставите навитите кифлички на разстояние една от друга в тавите, защото удвояват обема си при печене.
Плънката няма значение дали е сладка или солена.
Фурната ви трябва да е загрята на минимум 160 градуса или 170 градуса, това зависи от печката. Но не трябва да се пекат на прекалено силна фурна, а постепенно да се запичат, защото има вероятност отвътре, заради плънката да останат сурови, а отвън да имат вече златист цвят.
Постепенното изпичане дава много добри резултати кифличките да останат пухкави и вкусни, а не след изпичане да спаднат, което е знак че не сте ги пекли правилно.
Времето за изпичане на кифличките е различно и не може да се каже със точност, защото това зависи от големината на кифличките и вида на фурната. Ако са по-големи, трябва повече време за печене спрямо това на по-малките кифлички.
Наблюдавайте ги и ако отдолу и отгоре са зачервени, това значи че са перфектно изпечени.
Коментари