Баклата е един от най-любимите зеленчуци на вегетарианците, както и на тези, които нямат нищо против постните ястия.
Тя се замразява съвсем просто и не се различава по замразяване на зеления фасул например.
За целта изберете качествена и прясна бакла. Измийте я много добре, нарежете по желание на по-малки парчета и я пуснете във вряща подсолена вода за около 6 минути.
След това я поставете в плик за зеленчуци, изчакай да изстине и я поставете във фризера.
Баклата може да се добавя в супи и салати, както всякакви ястия, в които влизат други бобени растения като грах и фасул. Това ще рече, че може да употребявате баклата като заместите на грах и фасул. Голямо нейно предимство е бързото сваряване.
Вкусът на баклата се допълва много добре от лук, чесън, червен пипер.
Баклата се прилага в много рецепти за диети за отслабване поради ниското съдържание на холестерол.
За да сготвите замразена бакла, е нужно да я пуснете във вряща вода за около 5 минути. Това време е достатъчно за нейното размразяване и сготвяне.
Коментари