Gotvach.bg»Съвети»Как и колко време се вари патица?

Как и колко време се вари патица?

Как и колко време се вари патица?

Патицата, макар да прилича на пилето по това, че е пернато, се готви по различен начини.

Трябва да знаете, че патицата е доста по-мазна в сравнение с пилето.

Преди да започнете да сготвите патицата по независимо коя термична обработка, почистете патицата много добре от перата. Дори купешката патица много често не е изчистена добре.

След това почистване следва и много добре да се измие с вода отвън и отвътре.

Най-важната особеност при варене на патицата е, че тя задължително трябва да се вари в подсолена вода, в която се добавят лук и гъби и се оставя да се свари до пълната му готовност.

Тъй като патешкото месо е по-жилаво от това на пилешкото, времетраенето може да достигне и повече от 60 минути.

Ако се нуждаете от този процес на варене, за да може да улесните процеса на печене - оставете кожата /разбира се, може и да се изпече директно във фурната, като кожата на патицата бъде намазана с мед - така ще има страхотен вкус и хубава хрупкава коричка/, но ако ще използвате патицата директно след сваряването, трябва да знаете, че варената патица не е особено вкусна.

За сметка на това се получава идеален бульон, тъй като голяма част от мазнината се намира точно под кожата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати