Gotvach.bg»Съвети»Колко време се пекат мъфини?

Колко време се пекат мъфини?

Колко време се пекат мъфини?
Чугунен тиган с капак - 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунен тиган с капак - 26 см
75.00 лв.

Ако неочаквано ви дойдат гости, бързо може да ги изненадате с нещо лесно и вкусно за почерпка. Направете малки кексчета, наричани още мъфини. Може да са сладки или солени, вие си преценете. За приготвянето им ще имате нужда от брашно, захар, мляко, олио, сода за хляб или бакпулвер.

За по-добър вкус може да прибавите в сладките мъфини бадеми, стафиди, локум, парченца шоколад или плодове според сезона. Ако ще правите солени мъфини, ползвайте сирене, кашкавал, маслини, шунка и подправки като чубрица, черен пипер или за пикантен вкус лют червен пипер, но само щипка-две.

В сладките мъфини може да прибавите и канела, джинджифил на прах или настърган от пресен корен, индийско орехче или карамфил. Приготвянето е лесно. Първо се смесват сухи съставки, отделно мокрите и двете се смесват. Трябва да се получи кексово тесто, но ако е с повече брашно, ще станат твърди, така че внимавайте.

Тестото се сипва в хартиени кошнички, като заема 2/3 от обема на формите. Отгоре се поръсват с каквото сте решели - може смлени орехи, парчета плод или шоколад.

Мъфините се пекат се в загрята фурна 180 градуса на средно ниво в печката за 20-25 минути, докато клечка, забита в тях, не излезе суха. Времето за печене при различните мъфини обаче може да варира - зависи от конкретната рецепта.

Ако искате да са пухкави мъфините, пресявате брашното с бакпулвера, това е тайната за пухкавите мъфини. Може да се съхранят завити във фолио и в камерата.

Когато ви изненадат, извадете и ги сложете за малко в микровълновата. Поднесете като закуска или десерт с кафе или чай. Ако обичате мъфини, непременно пробвайте нашите рецепти за:

- ванилови мъфини;

- здравословни мъфини;

- или шоколадово суфле;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 2
50
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен