gotvach.bg»Съвети»Какво е желатин и как се приготвя?

Какво е желатин и как се приготвя?

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
77374138k
Какво е желатин и как се приготвя?

Желатинът е субстанция от животински произход. Тя се извлича вследствие варене във вода на кости и хрущяли. Отделя се колаген, благодарение на който се дължат желиращите свойства на този продукт.

Желатинът е прост белтък, протеин (98-99%-протеин и 1-2% минерални соли).

Той се употребява най-широко в хранителната промишленост и всяко обикновено домакинство, където всяка домакиня може да го използва при изготвяне на солени ястия, сладкиши и желиране на плодови или зеленчукови сокове. Също така е широко използван и приложим във козметичната и фармацевтичната индустрия, както и за изготвянето на лепила.

Желатинът лесно и бързо се разтваря в течности, когато те са загряти до температура от 27-30 до 60 градуса. При по-високи температури неговото желиращо свойство се неутрализира и губи ефект.

След охлаждане на течността, в която е разтворен, се получава солидна, но в същото време мека и гладка субстанция с треперлив, поклащащ се ефект и лъскав вид.

Не се колебайте да използвате този продукт като помощник във вашата кухня и пригответе най- вкусните, ефектни и красиви десерти и ястия с него.

Успех!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати