Бременните могат ли да ядат люто?

Бременните могат ли да ядат люто?

Много жени, които носят първата си рожба, са се сблъсквали с въпроса могат ли да консумират пикантни или люти храни, люти чушки и др. Отдавана се спекулира, че консумацията на пикантни храни в края на бременността може да стане причина за преждевременно раждане.

Тук е моментът дебело да подчернаем, че лютото просто няма как да предизвика родова дейност. Ако те имаха някакво подобно действие горките мексиканки нямаха да имат никакъв шанс да износят бременността до термин.

За жалост лютите чушки и пикантните подправки няма да предизвикат раждане дори при дамите, преносили бебетата си, които нарочно ги консумират с надеждата да предизвикат по някакъв начин раждане.

Всъщност храната, която консумираме по време на бременност и докато кърмим, спомага за формирането на вкусовете на бебето. Интересна подробност е, че жените масово променят вкусовите си предпочитания по време на бременност. Близо 85 процента от дамите, които включват люти храни в менюто си, носят в утробата си момче.

Бременните могат да ядат люто, стига то да не дразни стомаха им или от него да получават киселини. Но родилките, които кърмят, не бива да консумират пикантни храни, защото пикантният вкус оказва влияние върху вкуса на кърмата.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати