Gotvach.bg»Съвети»Как да не пръскат пилешките дробчета?

Как да не пръскат пилешките дробчета?

Кристина БоневаКристина Бонева
Помощник Готвач
1823

Пържените пилешки дробчета са любим деликатес на много хора. Има обаче един не малък проблем при приготвянето им - по време на пържене дробчетата пръскат, а понякога дори гърмят. В резултат на което задължително ще се сдобиете с мазни петна върху печката, а може и да получите сериозно изгаряне по кожата.

Един добър съвет при пържене на пилешки дробчета е да използвате специална решетка, която се слага върху тигана, в който се пържат дробчетата.

Друга техника е да изцедите излишната вода от вътрешността на пилешките дреболии. Просто ги сварете леко в подсолена вода, след което ги набучете с вилица или ножче, за да излезе водата от тях и ги отцедете в гевгир.

Изчакайте около час, за да излезе цялата вода от дробчетата, попийте ги добре с домакинска хартия, а после ги оваляйте в брашно, в което по желание може да добавите подправки (сол, чубрица или други по ваш вкус).

Изпържете ги в дълбок тиган с повече мазнина.

Друга безопасна панировка, която може да използвате, е тази от брашно и яйце. Отцедените и подсушени дробчета оваляйте първо в брашно, след това в яйце. Така ще се получи "запечатка", която няма да позволи на пилешките дробчета да пръскат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен