Кой не обича хубава и добре сготвена кокошка. Когато обаче домакините чуят за варене на кокошка, се плашат, защото това е процес, който не се среща често в домакинствата ни. Това обаче не се оказва толкова трудно, колкото си мислим.
Всъщност във варенето на кокошка няма нищо сложно. Ако имате тенджера под налягане - това би било още по-лесна задача за домакинята. Времето, което ще ви е необходимо да предвидите за варенето на кокошката в тенджера под налягане, е около един час.
Така кокошката ще се свари бързо и добре. Ако не разполагате с тенджера под налягане, естествено, не се отказвайте от идеята да приготвите кокошка, просто трябва да предвидите повече време за нейното варене, проверявайте по-често месото дали е сварено добре.
Когато сложите кокошката, я залейте със студена вода и посолете водата на вкус. По желание може да добавите 2-3 дафинови листа и зърна черен пипер.
След като се свари, може да отделите месото от костите и да направите домашна супа от кокошка например.
Тази още много други идеи можете да намерите в сайта, като не забравяйте да споделите резултата с нас.
Коментари