Говеждо месо е добре да присъства на трапезата ви поне веднъж седмично. За правилното приготвяне на говеждо месо е важно да установите възрастта на животното, от което е месото. Тази информация могат да ви дадат още в магазина, ако си го набавяте от месарски магазин. А ако го купувате от супермаркет, на етикета би трябвало да е описано.
Колко време се вари говеждо месо?
За варенето на 700 грама до килограм говеждо месо ще ви отнеме към 90 минути. Разбира се това е времето за варене на говеждо в тенджера под налягане. Ако го приготвяте в обикновена тенджера, може да бъде удължено почти двойно.
И при двата варианта за варене на говеждо обаче трябва да си предвидите време отгоре. Именно за това е важно да бъдете сигурни, че си имате работа с говеждо месо, а не с телешко месо, чието варене отнема по-кратко време.
Споделяйте любимите си рецепти с нас на сайта gotvach.bg и експериментирайте с вече споделените.
Коментари