Gotvach.bg»Съвети»Как да размразим бързо пиле?

Как да размразим бързо пиле?

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
75202k
Как да размразим бързо пиле?

Не може да не сте изпадали в тази ситуация: започвате да готвите нещо с пилешко месо, но се оказва, че сте забравили да прехвърлите месото от фризера в хладилника миналата вечер. В следващите редове ще разгледаме няколко начина за това как бързо можем да размразим пилешкото.

Микровълнова фурна – безспорно най-бързият начин е да използвате настройката за размразяване на вашата микровълнова печка, за да размразите пилешкото за броени минути. Повечето микровълни имат опция да се зададе килограмите на месото и автоматично ще изчислят препоръчителното време. Внимателно наблюдавайте процеса, защото може бързо да започне да се готви по краищата.

Методът със студена вода – работи добре, но за малки парчета месо като филе, пилешки гърди, а не за цели птици и големи късове. Извадете месото от неговата опаковка и го поставете в чиста пластмасова торбичка с цип, като се стараете да извадите въздуха от плика.

След това потопете торбичката в купа със студена вода и периодично подменяйте водата до омекване на месото. Обикновено за около половин килограм месо ще са ви нужни между 30 минути и час. За да ускорите процеса, разделете месото на по-малки късчета в момента, в който се поразтопи достатъчно.

Готвене на месо без размразяване – ако имате цяло пиле, което трябва да бъде сервирано или сготвено бързо, най-добре да го приготвите от замразено състояние.

Изключително безопасно е да готвите замразено месо, но това ще отнеме около 50% по-дълго време.

Просто използвайте термометър за месо, за да определите кога месото е достигнало безопасна вътрешна температура.

След като сте размразили вашето пиле, вече можете да си приготвите вкусно печено пиле, пилешки пържолки, пълнено пиле или класическа пилешка супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
Общо гласували: 2
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати