Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Пет начина да изпечем пиле

Пет начина да изпечем пиле

Вкусно печено Пиле

Печено пиле със сос от ревен и естрагон.

Необходими продукти: 4 цели измити и разрязани на две пилешки бутчета, олио за изпържване, сол и черен пипер на вкус, 900 г ревен, 150 г захар, 250 мл вода, 2 ч. л. нарязан пресен естрагон.

Начин на приготвяне: Пилешките бутчета се осоляват и поръсват с черен пипер, след което се запържват от всички страни в силно сгорещено олио. Оставете месото върху кухненска хартия, за да се отцеди. Половината от ревена нарежете и го сложете в тиган заедно със захарта и водата. След като кипне сместа, намалете и варете 10-тина минути. Тази смес се пасира, връща се отново в тигана, към нея се добавя останалият ревен, нарязан на ситно и след като той омекне се прибавя и естрагонът. Пилешките бутчета се заливат с този сос, а ако е необходимо се добавя и вода. Пекат се до пълната им готовност в предварително загрята на 220 градуса фурна.

Пилешки крилца на фурна

Необходими продукти: 1 кг измити пилешки крилца, 3 с. л. разтопено масло, 1 с. л. мед, 5 с. л. соев сос, 1 с. л. кетчуп, сол, червен пипер и черен пипер на вкус.

Пилешки крилца

Необходими продукти: Пилешките крилца се подреждат в тавата, в която ще се пекат и се поръсват със сол, червен и черен пипер. Разбъркват се хубаво, след което се поливат със смес от всички останали подправки и се слагат да се пекат в предварително загрята на 220 градуса фурна.

Пълнени пилешки бутчета

Необходими продукти: 4 обезкостени пилешки бутчета, 100 г нарязан на филийки бекон, 1 нарязана на кубчета глава лук, 1 счукана скилидка чесън, 300 г сварен пълнозърнест ориз, сол и черен пипер на вкус, олио.

Начин на приготвяне: Пилешките бутчета се начукват и подправят със сол и черен пипер. В тиган се задушава лука, чесъна и бекона и се прибавят към готовия ориз. Всичко се разбърква добре, добавят се ако желаете и други подправки. С тази смес се напълват пилешките бутчета, намазват се с олио и се увиват в алуминиево фолио и се слагат да се пекат в предварително загрята на 220 градуса фурна. След като са почти готови, можете да ги отвиете и да ги оставите леко да се запекат.

Филе в Сос

Пилешко филе на фурна

Необходими продукти: 4 пилешки филета, 200 г заквасена сметана, 200 г кисело мляко, 3 кисели краставички, сол и черен пипер на вкус, няколко стръка розмарин.

Начин на приготвяне: Пилешките филета се подправят със сол и черен пипер и се слагат в намазнена тава. Киселите краставички се нарязват на ивички и се слагат между филетата. Сметаната и млякото се разбиват и поливат върху пилето. Отгоре се поръсва с розмарин и се пече в предварително загрята на 220 фурна.

Цяло печено пиле

Необходими продукти: 1 измито пиле, 100 мл масло, сол, червен пипер и черен пипер на вкус, 1 дафинов лист, 1 бира от 330 мл.

Начин на приготвяне: Пилето се намазва с маслото и подправките, набучва се върху отвореното стъклено шише с бира и се пече изправено в предварително загрята на 220 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest