Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да изпечете перфектното пиле за по-малко от 18 минути

Как да изпечете перфектното пиле за по-малко от 18 минути

Mel MehmedMel Mehmed
Новак
116
Как да изпечете перфектното пиле за по-малко от 18 минути

Главният готвач и автор на готварска книга Нед Болдуин е усвоил бързото печено пиле за своя ресторант Houseman. Ако направите всички елементи от тази класическа рецепта правилно, ще имате перфектното печено пиле на фурна за 18 минути.

Само спазвайте следните лесни съвети и се насладете бързо на хрупкаво печено пиле.

Изберете малко пиле

Може да бъде предизвикателство (най-добрият ви залог вероятно е фермерски пазар). Ако не можете да намерите пиле, което тежи 1 кг или по-малко, просто вземете най-малкото налично – разбира се, ще отнеме повече време за готвене, но техниката може да оостане същата.

Обезкостете пилето перфектно

Счупването на пилето – т.е. премахването на гръбнака на пилето, което му позволява да лежи плоско, да стане хрупкаво и да се сготви по-бързо (вижте рецептата за грузинско печено пиле) – можете също да премахнете гръдните и ребрените кости. Това ще направи разликатата между птица, която се готви за близо 30 минути, и такава, която се готви за 18. Имате ли отчаяна нужда от тези 12 минути през деня? Ако е така, изрежете тази гръдна кост (или помолете вашия месар да направи това вместо вас).

Печете пилето най-долу във фурната

Тази рецепта започва с взривяване на фурната до 475 °C и оставяне да се загрее предварително за поне половин час. Може също да извадите решетките от фурната - нямате нужда от тях. Ще готвите пилето с кожата надолу в тежък тиган, поставен на пода на фурната, точно над нагревателния елемент, където фурната е най-гореща. Когато тиганът стои най-долу във фурната, той получава този допълнителен тласък. Така бързо се готви от водата, която излиза от птицата, и птицата получава невероятно хрупкава кожа.

Кога да осолите пилето

Тук не става въпрос за времето за готвене, но е важна част от рецептата. Трябва да осолите птицата си поне два часа, преди да я изпечете (24 часа, ако можете). Що се отнася до количеството сол за пиле, може да претеглите птицата и да добавите сол от 1, 1 до 1, 4 % от теглото на пилето. За пиле след обезкостяване, което тежи 1134 г., ви трябват между 12, 5 до 15, 8 г сол.

Вижте и колко време се пече идеалното пиле?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати