Лимонената захар може да се използва точно като обикновена захар в рецептите. Тя се използва по същия начин и в същото количество, което бихте използвали обикновената захар в рецептата.
Ако сте любители на лимонения аромат, можете само за няколко минути сами вкъщи да си приготвите лимонова захар.
По-голямата част от аромата в един лимон идва от самата външна кора. Ако погледнете внимателно, ще видите малки „пори“ по кожата на всеки един лимон. Всяка от тях съдържа интензивно лимоново масло, което е отговорно за по-голямата част от вкуса на плода.
За направата на лимонова захар са ви необходими само 2 лимона, 200 г сурова тръстикова захар и 1 ч.л. ром.
Изберете свежи и хубави, ненаранени цитруси. Измиваме ги старателно - важно е да почистим корите на цитрусите от всевъзможните примеси, с които ги запазват по-дълго време.
С помощта на фино ренде настъргваме кората им. Тръстиковата захар я смиламе с помощта на блендер или кафемелачка. Настърганата кора, рома и захарта смесване и разбъркваме добре.
Изсипваме нашата лимонова захар в суха тава. Оставяме на сухо и хладно помещение за един ден или докато изсъхне добре. При нужда разбъркваме, а след това съхраняваме лимоновата захар в бурканче.
Коментари