Gotvach.bg»Съвети»Как се прави лимонова захар?

Как се прави лимонова захар?

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
75202k
Как се прави лимонова захар?

Лимонената захар може да се използва точно като обикновена захар в рецептите. Тя се използва по същия начин и в същото количество, което бихте използвали обикновената захар в рецептата.

Ако сте любители на лимонения аромат, можете само за няколко минути сами вкъщи да си приготвите лимонова захар.

По-голямата част от аромата в един лимон идва от самата външна кора. Ако погледнете внимателно, ще видите малки „пори“ по кожата на всеки един лимон. Всяка от тях съдържа интензивно лимоново масло, което е отговорно за по-голямата част от вкуса на плода.

За направата на лимонова захар са ви необходими само 2 лимона, 200 г сурова тръстикова захар и 1 ч.л. ром.

Изберете свежи и хубави, ненаранени цитруси. Измиваме ги старателно - важно е да почистим корите на цитрусите от всевъзможните примеси, с които ги запазват по-дълго време.

С помощта на фино ренде настъргваме кората им. Тръстиковата захар я смиламе с помощта на блендер или кафемелачка. Настърганата кора, рома и захарта смесване и разбъркваме добре.

Изсипваме нашата лимонова захар в суха тава. Оставяме на сухо и хладно помещение за един ден или докато изсъхне добре. При нужда разбъркваме, а след това съхраняваме лимоновата захар в бурканче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати