Как се яде райската ябълка?

Как се яде райската ябълка?
Снимка: gotvach.bg

Райската ябълка е изключително полезен есенен плод, който помага при нарушена чревна микрофлора, проблеми с щитовидната жлеза, анемия и за заздравяване на костите. Богата е на витамин С, А, танини, желязо и редица други ценни вещества, които я правят задължителна храна за есенната трапеза. Но как се яде този полезен плод?

Първо трябва да знаете, че подходящи за консумация са добре узрелите, но не твърде меките райски ябълки. Кожичката им трябва да бъде блестяща и гладка. Ако има по нея черни петна, това означава, че плодът е започнал да загнива. Райската ябълка е подходяща за директна консумация.

За целта трябва да я почистите от твърдата обвивка и да я обелите добре. След това може да я нарежете на парченца или да я изгребете с лъжичка, защото вътрешността ѝ е мека. Консумирайте я веднага след купуването, защото не е много трайна. Може да я съхранявате в хладилника, но не и във фризера.

Който и начин да изберете, райската ябълка е много вкусна и полезна. Райската ябълка се приготвя и на компоти, сиропи, сладка и мармлади. Най-полезна обаче е в суров и непреработен вид, защото така се запазват всичките и полезни вещества. Вижте и две страхотни рецепти с райска ябълка: Портокалово сладко с райска ябълка и Смути с райска ябълка и банан.

4.6
Общо 5 гласували
5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати
Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!