Gotvach.bg»Съвети»Как се оформя претцел?

Как се оформя претцел?

Как се оформя претцел?
Снимка: Yordanka Kovacheva

Претцелът може да бъде както сладък, така и солен. За родина на претцела се счита Германия. Днес той е познат и се приготвя не само там.

Според най-старата легенда за претцелите, те са направени за първи път от италиански монах. Той ги е направил като награда, която да даде на децата, които са научили молитвите.

От там идва и странната им форма, която наподобява кръстосани ръце пред гърдите, като за молитва. През годините прицелът се е възприемал и за символ на неразрушимия брачен съюз.

Как се оформя претцел? В следващите редове вижте повече:

Претцелите са лесни за приготвяне и оформяне.

От готовото тесто за претцел се правят 9 или 10 равни топки тесто. Тези топки тесто трябва да са с големина колкото на орех.

След това от всяка топка тесто с ръце се прави фитил. Фитилът трябва да е по-изтънчен в двата края и по-дебел в средата. Когато фитилът е готов се завива на кръг и двата края се преплитат. По този начин двата края отиват в противоположната страна на кръга.

Претцелите са готови за печене.

Идеални са както за закуска, така и за вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати