Малините съдържат големи количества витамин С, витамин А, калций, калий, желязо и фибри.
На ден са ви необходими около 200 грама малини, за да си набавите необходимото за деня количество витамин С.
Малините са много мек плод и лесно се нараняват. След като ги наберете или си ги купувате, е хубаво да ги изядете веднага, защото те са трудни за съхранение.
Избягвайте да купувате или да берете големи количества малини. Малините са нетраен плод, който бързо омеква и мухлясва при стайна температура.
Как се съхраняват малини?
Малините се съхраняват в хладилник за около два дена, но не повече.
Другият начин да съхраните малините е да ги замразите. Така ще успеете да ги запазите за по-дълго време.
Тяхното замразяване е лесно.
Първо изберете здрави и узрели малини. Почистете ги от листата. След това ги измийте и ги оставете да се отцедят. Приберете малините в малки пликчета. При връзването или сгъването на пълните пликчета с малините, гледайте да не остава въздух в тях.
След това се прибират във фризера.
Замразените малини спокойно могат да се ползват в плодови пайове, тарт, сладкиши с малини, млечни сладоледи или пък веган кремове.
Коментари