Gotvach.bg»Съвети»Как да си направим ванилов екстракт?

Как да си направим ванилов екстракт?

Как да си направим ванилов екстракт?
Сервиз за хранене Дуралекс Вермел - 44 части
Качество без компромис:
Сервиз за хранене Дуралекс Вермел - 44 части
175.00 лв.

Ваниловият екстракт е най-често използваната съставка в много сладкарски рецепти.

На цвят ваниловият екстракт е тъмнокафяв.

За да си направим сами ванилов екстракт, трябва да имаме много търпение и качествен алкохол. Времето, което ще ви е необходимо за приготвянето му, си заслужава.

Как да си направим ванилов екстракт?

За направата му са ви необходими стъклен буркан, 3-5 шушулки ванилия и 250 мл водка или бял ром.

Първо, трябва да се срещат надлъжно шушулките ванилия. След което трябва да се изстърже вътрешността на шушулките ванилия. Вътрешността се нарича "хайвер".

В стъкленият буркан се слагат шушулките и хайверът. Всичко това се залива с алкохола, който сте си избрали. Алкохолът трябва да покрива напълно хайвера и шушулките.

След това бурканът се затваря добре, разклаща се и се прибира на тъмно място.

Така екстрактът в буркана седи около един месец. Може да седи и повече. Колкото повече седи, толкова ароматът му става по-наситен и силен.

Необходимо е от време на време да разклащате домашния ванилов екстракт.

Когато ви потрябва от екстракта, може да доливате с алкохол. По този начин ванилията ще продължи да пуска от екстракта си.

Важно е след всяко отваряне на буркан, за да вземете екстракт, после да го затваряте много добре. Това е важно, за не изветрява екстрактът и да не губи от интензитета си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен