Gotvach.bg»Съвети»Как се запържват тиквички?

Как се запържват тиквички?

Rayna_xcxRayna_xcx
Иноватор
26863
Как се запържват тиквички?

Тиквичките са идеалният вариант за лятно - леко и вкусно ястие.

Обикновено се готвят много бързо, независимо каква термична обработка сме избрали, за минимално време, понеже са свеж и средно твърд зеленчук.

Ако сте решили да готвите тиквички чрез запържване, трябва да нарежете тиквичките на тесни шайби с дебелина около половин сантиметър, след това е необходимо да ги изплакнете във вода.

Преди да посегнете да ги метнете в тигана, трябва да сте си приготвили удобен съд за овалване, а в него сложете малко брашно, достатъчно количество да оваляте добре шайбите от двете страни. Възможно е да сложите и смлени подправки по ваш вкус в брашното.

Следващата стъпка е запържването на тиквичките. Можете да използвате както нормален тиган, така и грил тиган.

Внимавайте с котлона, защото ако мазнината е твърде гореща или котлонът твърде силен, топлината ще „грабне“ тиквичките и те няма да се изпържат добре отвътре.

Обръщайте ги периодично и проверявайте как се пържат от двете страни и дали е равномерно. Пържените тиквички са готови, когато придобият златисто кафяв цвят и от двете страни.

След като получите този ефект и от двете страни на шайбите, можете да ги извадите в съд, постелен с кухненска хартия, която да обере излишната мазнина от тиквичките, защото по време на този вид обработка тиквичките поемат излишно количество мазнина, която след спадане на температурата на ястието се отделя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати