Gotvach.bg»Съвети»Как да направим кокосова сметана?

Как да направим кокосова сметана?

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
873
Как да направим кокосова сметана?

При нетолерантност към животински продукти или някоя от съставките в тях, както и когато сме ориентирани към вегетарианство или веган култура на хранене, търсим алтернатива, осигуряваща ни пълноценно меню и разнообразие.

За приготвянето на сладкарски изделия, сосове, млечни супи и кремове чудесна алтернатива са растителните млека и растителни сметани.

Тук ще се спрем на кокосовата сметана, която е толкова лесна за приготвяне в домашни условия, че един път опитали, повече няма да прибегнете към купена. Освен значително по-добрият и свеж вкус и текстура на домашната кокосова сметана, тя със сигурност е и по-полезна, защото ще е запазила всички животворни ценни вещества на кокоса.

За да пристъпите към действие, ви е нужен само един кокосов орех. Той трябва да е добре узрял, но не престоял дълго, тъй като тогава губи течността в своята вътрешност, а вкусът му се променя.

Лесно ще установите доколко е свеж кокосовият орех, когато още в магазина го разклатите и чуете приятния шум от плискаща се кокосова вода.

У дома вземете остър нож или тирбушон и пробийте една от трите дупчици на повърхността. Само едната е мека, а останалите ще ви покажат резистентност, затова лесно ще установите коя е податливата.

След като пробиете, сипете кокосовата вода в чаша, тя е много вкусна и полезна, но трябва да се консумира на момента или до час, за да не изгуби полезните си свойства.

Кокосовия орех начупете с чукче, обелете го, а бялата вътрешност нарежете на парченца и сложете в блендер.

Налейте 3-4 ч.ч. вода и смелете в уреда, след това прецедете през фина цедка. От една страна получавате разкошно кокосово мляко, от друга - кокосови стърготини.

Но тук се съсредоточаваме върху желанието да приготвим кокосова сметана, а за изненада ще ви кажа, че да я получите, просто не трябва да правите нищо особено. Налейте млякото в кана с по-широк отвор и оставете да престои, докато на повърхността му се утаи пухкава и плътна, бяла субстанция. Отберете я с шпатула в отделен съд и това е вашата кокосова сметана!

Използвайте на воля в различни десерти, кексове и сосове и се наслаждавайте с вдъхновение и настроение на този домашен продукт, който самички сте си приготвили.

Успех!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен