Панирано филе от тилапия е чудесна идея за семпла, но много оригинална вечеря или обяд.
Тази риба съдържа много протеини и много малко мазнини. Благодарение на панировката рибата става много сочна и вкусна. Можете да сервирате филе от тилапия с почти всяка гарнитура - ориз, картофено пюре, просто зеленчукова салата - това зависи от вашето предпочитания.
Ето и нужните продукти за 4 порции панирана тилапия:
Филе от тилапия - 8 бр. (около 500 - 600 г)
пшенично брашно - 300 г
яйце - 2 бр.
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
олио - 50 мл
Измиваме филетата от тилапия и ги нарязваме на порции.
В една купа или по дълбока чиния разбиваме яйца и добавяме щипка сол. В друг съд объркваме брашното с малко сол и черен пипер.
Потопете всяко парче риба първо в брашно и внимателно изтупайте ненужното. След това потопете в яйцето.
Изпържете панираната риба в добре загрято олио от двете страни до златисто. Времето е около 6-7 минути за всяка страна и зависи от големината на филето тилапия и силата на вашия котлон.
Приятен апетит!
Коментари