Gotvach.bg»Съвети»Как се панира тилапия?

Как се панира тилапия?

ХрисНХрисН
Чирак
3743
Как се панира тилапия?

Панирано филе от тилапия е чудесна идея за семпла, но много оригинална вечеря или обяд.

Тази риба съдържа много протеини и много малко мазнини. Благодарение на панировката рибата става много сочна и вкусна. Можете да сервирате филе от тилапия с почти всяка гарнитура - ориз, картофено пюре, просто зеленчукова салата - това зависи от вашето предпочитания.

Ето и нужните продукти за 4 порции панирана тилапия:

Филе от тилапия - 8 бр. (около 500 - 600 г)

пшенично брашно - 300 г

яйце - 2 бр.

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

олио - 50 мл

Измиваме филетата от тилапия и ги нарязваме на порции.

В една купа или по дълбока чиния разбиваме яйца и добавяме щипка сол. В друг съд объркваме брашното с малко сол и черен пипер.

Потопете всяко парче риба първо в брашно и внимателно изтупайте ненужното. След това потопете в яйцето.

Изпържете панираната риба в добре загрято олио от двете страни до златисто. Времето е около 6-7 минути за всяка страна и зависи от големината на филето тилапия и силата на вашия котлон.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати