Gotvach.bg»Съвети»Как се маха лоша миризма от месо?

Как се маха лоша миризма от месо?

MarianeMariane
Джедай
254955
Как се маха лоша миризма от месо?
Освежител против неприятни миризми за хладилник
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Освежител против неприятни миризми за хладилник
8.90 лв.

Когато месото престои няколко дни в хладилник, то може да придобие специфична миризма на развалено, но все още да е годно за консумация. Тогава има няколко неща, които можете да направите, така че да се избавите от лошата миризма и да сготвите чомлек от свинско месо.

Ако планирате да сготвите с вмирисаното месо ястие, което изисква предварителното му сваряване, може да го кипнете с 1-2 парченца активен въглен, които ще оберат неприятните аромати.

Друг вариант е да го мариновате в солена вода и много подправки, а в процеса на готвене да добавите и повече от обикновено лук и чесън, които също ще замаскират миризмата на гнило.

Можете да нарежете месото на хапки и да го кипнете за кратко в ракия. Когато алкохолът се изпари, продължете да го готвите по обичайния начин. С изненада ще откриете, че кипването с алкохол не само е отнело лошата миризма, но е и направила вашия винен кебап със свинско месо просто неустоим.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Georgi Velikov Popov
Georgi Velikov Popov
В ЮАР негрите го киснат в оцет ,прообвах и миризма нямаше!
03.12.2017 12:46
6
1
Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
лукът при готвене на месо с дъх обира неприятната миризма. Същото се постига и с ароматни подправки и предварително обилно осоляване. Месото трябва да престои осолено известно време и след това се изплаква с вода и се готви
25.10.2013 17:14
1