Когато месото престои няколко дни в хладилник, то може да придобие специфична миризма на развалено, но все още да е годно за консумация. Тогава има няколко неща, които можете да направите, така че да се избавите от лошата миризма и да сготвите чомлек от свинско месо.
Ако планирате да сготвите с вмирисаното месо ястие, което изисква предварителното му сваряване, може да го кипнете с 1-2 парченца активен въглен, които ще оберат неприятните аромати.
Друг вариант е да го мариновате в солена вода и много подправки, а в процеса на готвене да добавите и повече от обикновено лук и чесън, които също ще замаскират миризмата на гнило.
Можете да нарежете месото на хапки и да го кипнете за кратко в ракия. Когато алкохолът се изпари, продължете да го готвите по обичайния начин. С изненада ще откриете, че кипването с алкохол не само е отнело лошата миризма, но е и направила вашия винен кебап със свинско месо просто неустоим.
Коментари