Пилешките дробчета са едно доста любимо и предпочитано ястие. Приготвянето му е доста бързо, обаче в пържен вариант е истинско предизвикателство и именно поради тази причина доста домакинства избягват приготвянето на пържени дробчета.
Пръскане на мазнина из цялата кухня, пукане на дробчетата при пърженето е истински кошмар.
Ще ви предложим няколко варианта, за да избегнете пръскането на пържените дробчета. Но винаги преди това трябва да се уверите, че дробчетата не са с излишна вода по тях и да подсушени.
Вариант 1
Дробчетата измиваме и надупчваме с вилица - това се прави, за да премахнем водата, която се съдържа в тях. Оставяме ги за около час и подсушаваме с кухненска хартия.
Вариант 2
Върху тигана, в които се пържат дробчетата, може да поставим капак, предназначен за пържени ястия.
Панировката, която може да се използва, е в няколко варианта.
Подсушените дробчета може да се овалят в бяло брашно, царевично брашно, галета. Също така може да бъдат и панирани в яйце и брашно.
Надяваме се да сме ви били от полза и да ви накараме по-често да приготвяте това апетитно мезе, което е страхотен другар на вино и бира, а защо не и вечеря, поднесена с хубава прясна салата.
На всяка цената препоръчваме да опитате пилешки дробчета с лук и пилешки дробчета по селски.
Коментари