Кое кафе е най-вредно?

Кое кафе е най-вредно?
Снимка: gotvach.bg

Дебатите относно това вредно или полезно е кафето най-вероятно няма да стихнат никога. Светът очевидно е разделен да две по въпроса и нито привържениците на ароматната напитка, нито противниците са готови да отстъпят от позицията си.

Безспорно кафето е силно киселинна храна, която буквално изсмуква водата от клетките ни, нарушавайки по този начин алкално-киселинния баланс на тялото ни. За да компенсира неговото действие организмът ни издърпва от запасите ни алкални елементи, най-вече калций.

От друга страна една чаша кафе дневно е чудесна профилактика против старческа склероза и диабет. Съвсем наскоро испански учени откриха, че в кафето се съдържат и голямо количество баластни вещества, които не се преработват от организма.

Все пак кое кафе е най-вредно? Мнозина смятат, че най-вредно е разтворимото кафе. Те отдават това на обработката, която то преминава преди да стигне до трапезата ни, както и на фака, че ефектът му е в пъти по-голямо от този на обикновеното кафе.

Това от своя страна означава, че заедно с това се увеличават и страничните ефекти от консумацията на кафе, като нервност, безсъние и др. Не бива също да консумирате кафе на гладно или твърде горещо кафе, за да не дразните стомаха си.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати