Кога се въвежда мед в храненето на бебето?
gotvach.bg»Съвети»Кога се въвежда мед в храненето на бебето?

Кога се въвежда мед в храненето на бебето?

Кога се въвежда мед в храненето на бебето?

Медът е богат на витамини и микроелементи, има противовъзпалително, антибактериално, отхрачващо действие. Може да се използва в различни храни и напитки, като и в кулинарията за направата на сладкиши.

Но медът също е силен алерген. Алергичната реакция към меда най-често се проявява върху кожата под формата на сърбеж и обрив по тялото. Като най силно алергичен се смята медът от елдата, а за най-безопасен - акациевият мед.

Кога се въвежда мед в храненето на бебето?

Препоръчително е медът да се въвежда в детското меню не по-рано от навършване на 12-18 месеца.

Препоръчително е да започнете да въвеждате мед в детското хранене не в чиста форма, а като добавяте няколко капки към напитки или храна.

След като сте дали на детето си питие с мед, трябва да наблюдавате реакцията на тялото. Ако няма реакция, можете да увеличите обема на продукта, като отново продължавам да добавям мед към други продукти.

Осен като храна, предизвикваща алергии, медът, даван на бебета, може да бъде и опасен за деца под 1 година.

Причината за това е ботулизмът. Това е инфекциозно заболяване, което се развива поради поглъщането на ботулинов токсин, едно от най-известните токсични вещества днес, произведено от бактерията Clostridium botulinum.

Медът може да съдържа тези бактерии, които не се задържат в червата на възрастен, за разлика от тези на бебето - поради развитите защитни функции.

Вижте още детски десерти и детски супи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати