Христо Петров
Новак
Моята стенаРецепти5СнимкиСтатииСъветиКоментариФорумни теми32Постове във форума144За менИзпрати съобщениеточки458
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Търся рецепта за меломакаронапреди 9 години, преди 9 годиниПродукти
½ ч.ч. зехтин (или олио)
½ ч.ч. разтопено масло – в случай, че не постите, разбира се!
50 гр. коняк
½ ч.ч. захар
3-4 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
мъничко индийско орехче и/или карамфил за аромат
настъргана портокалова кора
сока от 1 портокал
1 с.л. канела на прах
орехи за поръсване
За сиропа:
1 ч.ч. мед
1 ½ ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
портокалови корички
1 пръчка канела
Начин на приготвяне:
Можем най-напред да приготвим сиропа, който трябва да изстине, след което ще потапяме в него горещите сладки. Другият вариянт е да приготвим първо сладките и да ги оставим да изстинат, а след това да ги потапяме в горещия сироп, още докато е върху котлона.
Сиропът се приготвя като към водата прибавим захарта и оставим да ври няколко минути на слаб огън. Добавяме и портокалови корички и пръчка канела, за да стане сиропът ни още по-ароматен. След като сместа покъкри 5-10 минути на слаб огън, я махаме от котлона и добавяме 1ч.ч. мед. Разбърква се добре. Сиропът е готов. Оставяме го да изстине и се заемаме с приготвянето на нашите меломакарона.
Приготвяме тестото като рабъркваме добре или разбиваме с миксер зехтина, разтопеното масло (по избор!), коняка, захарта, настърганата портокалова кора и ароматните подправки.
Добавяме постепенно брашното и с ръка замесваме пухкаво меко тесто. Оформяме сладките и ги подреждате в намазнена тавичка.
Печем на средно загрята фурна (160-180 градуса) за около 30минути, докато порозовеят.
Още докато са топли сладките се потапят в сиропа и се оставят така за минута-две, за да се напоят добре. След това ги подреждаме в чиния и поръсваме със ситно смлени орехи и канела.- ИсиБлагодаря ви за рецептата, непременно ще ги направя :-)Харесва миОтговор
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Рецепти за ориз с винопреди 9 години1 1/2 ч. ч. ориз „Арборио“
1 глава червен лук
1/4 целина (глава)
2 скилидки чесън
1 1/4 ч. ч. хубаво червено вино
600 мл зеленчуков бульон
1/2 ч. ч. печени орехи
80 г сирене „Пармезан“
1/2 връзка див лук
40 мл зехтин „Екстра върджин“
сол и черен пипер на вкус - Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Натуралните добавкипреди 9 годиниАз не харесвам добавките, :n:
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Пийте магнезий... през кожатапреди 9 годиниАз пия магнезий на хапчета и съм много доволен
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Добавки за отслабванепреди 9 годинивнимавайте с тези добавки и стомасите си,пазете ги!
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Отслабва ли се със Златно чудо?преди 9 годининезнам,но пробвайте годжи-бери
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Розмаринпреди 9 годиниаз използвам розмарин,когато приготвям заешко месо
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: За ползите от кафетопреди 9 годинине мога без кафе на този етап :y:
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Какво е лукулусова смеспреди 9 годинипрекрасна смес е,трябва да я опитате
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Какво смятате за манголдапреди 9 годиничл съм манголда,не е чак толкова прелестно
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest