Мария Беженар
Новак
Моята стенаРецепти3СнимкиСтатииСъветиКоментари1Форумни теми10Постове във форума20За менИзпрати съобщениеточки135
- Мария Беженардобави форумната тема: Най-сполучливите рецепти с риба и морски даровепреди 9 годиниАко умеете да приготвяте добре риба и морски деликатеси и знаете рецептата - споделете я, за да и се насладим и ние
- Мария Беженардобави форумната тема: Любимите ни Кулинарни филмипреди 9 години"Джули и Джулия"- страхотен филм с участието на невероятната Мерил Стрийп. Филмът е по мемоарите на кулинарния гуру Джулия Чайлд. Гледах го с голямо удоволствие, като човек обичащ кулинарните предавания и смятам, че и на вас ще ви хареса.
- Мария Беженардобави форумната тема: Споделете рецепта за курабийките на бабапреди 9 годиниПочти всички момиченца правят първите си стъпки в кухнята под зоркото око на баба - режат с формичките малки сладки от омесеното от баба тесто и после гордо поднасят курабийките на масата. Ако и вие сте имали подобно детство и пазите рецептите на баба за курабийки или пък имате свои такива - споделете ги
- Мария Беженардобави форумната тема: Дайте лесни рецепти за микровълновапреди 9 годиниПовечето хора използват микровълновата фурна най-често, за да стоплят съхраняваната в хладилника храна. Но фурната може да се използва и за приготвяне на много вкусотии. Споделете mи вашите рецепти за микровълнова фурна. Ето я и моята рецепта за "Лесни гювечета". Слагам зехтин, малко доматки на шайби, саламче - обикновенно шунка, пушени не много мазни гърди или кренвирши, сиренце на плочки нарязано.Така около 15 мин,.После изваждам слагам яйце и още 2-3 мин. Може би зависи и от големината на самите гювечета и от микровълновата.
- Мария Беженардобави рецепта със снимка: Икономичен шарен кекспреди 9 годиниИкономичен шарен кекс09.01.2016Кекс
- Мария Беженардобави коментар към: Телешка пастърмапреди 9 годиниТелешка пастърма17.11.2018ПастърмаКолко кг. е месото?
- Мария Беженардобави отговор към форумната тема: Чорба от спанак с фиде, лук и морковпреди 9 годиниЩе пробвам задължително да приготвя същата чорба
- Мария Беженардобави отговор към форумната тема: Рецепта за Пасарелски кебап???преди 9 годиниСвинското се нарязва на ситни парченца, колкото 1/2 кибритена кутийка и се изпържва в тиган добре, като се обръща. Изважда се от тигана. В същата мазнина се сипват настърганите доматки /или консервирани обелени домати, добре разджуркани/ и се бъркат, докато добре се сгъстят на сос, сипва им се мъничко захар, сол, чер пипер, дафиновия лист, да клокнат и накрая - чесън нарязан и счукан. Накрая се прибавя изпърженото свинско при доматения сос и се оставя за 5 мин., може и на изключен котлон, колкото да поеме от соса. Сервира се топло, върви с хубаво червено вино и салата с кисело зеле.
- Мария Беженардобави отговор към форумната тема: Свинско месо с подправки и ориз н фурнапреди 9 годиниЩе го пробвам задължително!
- Мария Беженардобави отговор към форумната тема: Пикантна пилешка салатапреди 9 годиниЧудесна рецепта, веднъж съм правила същата салата, вкусът е невероятен!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest