Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Бойчо Николов в Gotvach.bg
Бойчо Николов
Новак
Моята стенаРецептиСнимки1СтатииСъветиКоментари102Форумни темиПостове във форумаЗа менИзпрати съобщениеточки62
- Бойчо Николовпопълни профила сипреди 6 години, преди 5 години
- Бойчо Николовгласува за: Овнешко гювеч със зарзаватпреди 4 седмициОвнешко гювеч със зарзават27.09.2018Гювеч
- Бойчо Николовдобави коментар към: Лесно кисело зеле в бидонпреди 1 месецЛесно кисело зеле в бидон11.01.2017Кисело ЗелеЗнаете ли, какво биха казали във Франция за киселото зеле, ако имаха такова? ? По аналогия с френското сирене и вино, оценката на дегустаторите за една българска кисела зелка би звучала ето как: "Тази изключителна зелка, расла в най-рохкавите лехи на югозападното Софийско поле, е съчетала богатия аромат на шопските култури с крехкостта на най-отбраните тракийски сортове. Ферментационният процес е изведен докрай, протекъл при условията на софийската зима, благоприятно смекчена от локалните влияния на късноесенната подуянска мъгла. Оттук и подчертаната, но ненатрапчива киселина, започваща с деликатни бодежи от върха на езика, преминаваща в тръпки през небцето и разливаща се към гърлото. Ароматът е изключителен, напомнящ букет от отлежали камамбери, с неочакван свеж нюанс на бамя. Сокът, ръчно претакан на равни интервали, е бистър и искрящ. Предизвиква приятен сърбеж в устната кухина, който издава изненадваща ментова прохлада. Листата са бели, с благороден восъчен оттенък. Нетрошливи, но не и жилави, идеални за сарми. При дегустация листната периферия издава допълнителен фин аромат с предчувствие за пушен бекон. Секрет на производителя е използването на дъбови качета от осолена сланина. Придружено с един отлежал "Бержерак", това кисело зеле е идеалният компаньон за Вашите свински гърди."
- Бойчо Николовдобави коментар към: Веган пица с блат от карфиолпреди 1 месец, преди 1 месецВеган пица с блат от карфиол10.10.2024Карфиолдобра рецепта
- Бойчо Николовгласува за: Веган пица с блат от карфиолпреди 1 месец, преди 1 месецВеган пица с блат от карфиол10.10.2024Карфиол
- Бойчо Николовдобави коментар към: Отглеждане на фурмипреди 7 месецаОтглеждане на фурми21.12.2013КулинарияИма сортове дето дават на десетата година.
- Бойчо Николовдобави коментар към: Задушена сьомгапреди 8 месецаЗадушена сьомга17.07.2009Задушена рибаСьомгата се готви на силен огън и за кратко.
- Бойчо Николовгласува за: Пиле с грах в тенджера под наляганепреди 8 месеца, преди 8 месецаПиле с грах в тенджера под налягане17.03.2022Яхнии
- Бойчо Николовгласува за: Перфектните картофени кюфтета на фурнапреди 9 месецаПерфектните картофени кюфтета на фурна15.02.2018Картофени кюфтета
- Бойчо Николовдобави коментар към: Перфектните картофени кюфтета на фурнапреди 9 месецаПерфектните картофени кюфтета на фурна15.02.2018Картофени кюфтетаЗащото картофите се белят сварени и още топли, а се мачкат когато изстинат. Опитай и така ще ти се получи.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest