Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Бойчо Николов в Gotvach.bg
Бойчо Николов

Новак
Моята стенаРецептиСтатииСъветиКоментари101Форумни темиПостове във форумаЗа менИзпрати съобщениеточки61
Бойчо Николовпопълни профила сипреди 6 години, преди 5 години
Бойчо Николовгласува за: Овнешко гювеч със зарзаватпреди 5 месеца
Овнешко гювеч със зарзават27.09.2018Гювеч
Бойчо Николовдобави коментар към: Лесно кисело зеле в бидонпреди 6 месеца
Лесно кисело зеле в бидон11.01.2017Кисело ЗелеЗнаете ли, какво биха казали във Франция за киселото зеле, ако имаха такова? ? По аналогия с френското сирене и вино, оценката на дегустаторите за една българска кисела зелка би звучала ето как: "Тази изключителна зелка, расла в най-рохкавите лехи на югозападното Софийско поле, е съчетала богатия аромат на шопските култури с крехкостта на най-отбраните тракийски сортове. Ферментационният процес е изведен докрай, протекъл при условията на софийската зима, благоприятно смекчена от локалните влияния на късноесенната подуянска мъгла. Оттук и подчертаната, но ненатрапчива киселина, започваща с деликатни бодежи от върха на езика, преминаваща в тръпки през небцето и разливаща се към гърлото. Ароматът е изключителен, напомнящ букет от отлежали камамбери, с неочакван свеж нюанс на бамя. Сокът, ръчно претакан на равни интервали, е бистър и искрящ. Предизвиква приятен сърбеж в устната кухина, който издава изненадваща ментова прохлада. Листата са бели, с благороден восъчен оттенък. Нетрошливи, но не и жилави, идеални за сарми. При дегустация листната периферия издава допълнителен фин аромат с предчувствие за пушен бекон. Секрет на производителя е използването на дъбови качета от осолена сланина. Придружено с един отлежал "Бержерак", това кисело зеле е идеалният компаньон за Вашите свински гърди."
Бойчо Николовдобави коментар към: Веган пица с блат от карфиолпреди 6 месеца, преди 6 месеца
Веган пица с блат от карфиол10.10.2024Карфиолдобра рецепта
Бойчо Николовгласува за: Веган пица с блат от карфиолпреди 6 месеца, преди 6 месеца
Веган пица с блат от карфиол10.10.2024Карфиол
Бойчо Николовдобави коментар към: Отглеждане на фурмипреди 11 месеца
Отглеждане на фурми21.12.2013КулинарияИма сортове дето дават на десетата година.
Бойчо Николовдобави коментар към: Задушена сьомгапреди 12 месеца
Задушена сьомга17.07.2009Задушена рибаСьомгата се готви на силен огън и за кратко.
Бойчо Николовгласува за: Пиле с грах в тенджера под наляганепреди 12 месеца, преди 12 месеца
Пиле с грах в тенджера под налягане17.03.2022Яхнии
Бойчо Николовгласува за: Перфектните картофени кюфтета на фурнапреди 1 година
Перфектните картофени кюфтета на фурна15.02.2018Картофени кюфтета
Бойчо Николовдобави коментар към: Перфектните картофени кюфтета на фурнапреди 1 година
Перфектните картофени кюфтета на фурна15.02.2018Картофени кюфтетаЗащото картофите се белят сварени и още топли, а се мачкат когато изстинат. Опитай и така ще ти се получи.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest