Бойчо Николов
Бойчо Николов
Новак

Моите коментари

Бойчо Николов коментира:
15 мин. варене на крилата и после още 45 мин. и стават на шперплат. Много дълго е варенето! на оризът му трябва 25-20 мин. на крилата 30 мин. общо.
Бойчо Николов коментира:
Колко време я вариш ?
Бойчо Николов коментира:
Тестото е съвсем просто. Брашно, вода, мая, сол, и зехтин. Никакво олио, яйца, мляко и др.
Бойчо Николов коментира:
Пица се пече при 420 градуса Целзий, за няколко минути.
Бойчо Николов коментира:
Къде е българконтрола, агенция по безопасност на храните и други шматкащи се чиновници с огромни заплати.
Бойчо Николов коментира:
СметанаСметана04.03.2014
В България не съм видял сметана с повече от 20% масленост. В Украйна съм виждал и 40% масленост. Там имат животни. Тук ги унищожиха!
Бойчо Николов коментира:
Уточнявам: В България няма такъв стандарт. Италия: 00 = 500 българско. Германия: фино брашно - 405, 550, 812, 1050, 1600 - пълнозърнесто брашно. Италия: 00 = 500, 0 = 650, 1 = 800, 2 = 950, пълнозърнесто = 1400-1600 Франция: 45, 55, 65, 80, 110, 150
Бойчо Николов коментира:
Ако трябва да направим точно 4% разтвор трябва да се сложи 9,600 л вода и 400 гр сол. Тогава ще имаме 10 л разтвор с концентрация на солта 4%.
Бойчо Николов коментира:
"Картофите се сваряват, без да се белят. Когато се махнат от огъня, водата се излива и картофите се оставят да изстинат напълно. След това се обелват, намачкват се и се прибавят другите продукти и подправките." - много е важна последователността! При мачкане винаги без машина - стават на лепило.
Бойчо Николов коментира:
Най-важното според мен е направа на силен костен бульон, прецеден два път като основа на соса. За соса е хубаво да се използва качествено краве масло.
Бойчо Николов коментира:
"Измийте и сварете картофите, без да ги белите, в подсолена вода. При готовност оставете да изстинат и след това обелете. Настържете ги или намачкайте в купа." - най-важната операция
Бойчо Николов коментира:
Аз така правя: Сварявам картофите малко като истинат / зада мога с ръце да ги беля / - обелвам. След като добият стайна температура ги намачквам. Никога не ползвам миксер или подобни машинки, защото става всичко на лепило. Намачканите картофи смесвам със сирене и кашкавал. Задължително едно яйце. Слагам подправките, които харесвам. Намокрям си ръцете и правя топки който овалвам в галета и яйце , сплесквам ги и ги пържа. Някои тук казваха, че не било задължително картофите да се мачкат, когото вече са студени. Аз смятам, че е задължително. В противен случай трябва да се слага брашно, галета в "каймата", а аз не искам да ги ползвам.. Пробвайте да мачкате обелените картофи студени и винаги ще ви се получава.
Бойчо Николов коментира:
Пилешки бутчета ги варя в херметическа тенджера 12 мин от завиране. Те не бива да се преваряват, защото стават на конци.
Бойчо Николов коментира:
Пица се пече не на 200 градуса а на 400 градуса за 4-5 минути. Повечето домашни печки не могат да достигнат тази температура.
Бойчо Николов коментира:
Аз попарвам рибата преди да изчистя люспите ѝ! След попарването се отделят много лесно. Просто я обливам с гореща вода докато вземе да и се смени цвета. Някак си побелява.
Бойчо Николов коментира:
Пицата се пече при 400 градуса, но домакинска печка не може да развие такава температура. За това се пече на максималната възможна.
Бойчо Николов коментира:
Един път направих вкусна пекана пуйка. Покрих я с листа от кисело зеле и тогава я метнах във фурната. Стана превъзходна.
Бойчо Николов коментира:
40 мин ми се виждат страшно много. Пекох го 40 мин и стана на конци /преварено/.