Бойчо Николов
Бойчо Николов
Новак

Моите коментари

Бойчо Николов коментира:
Знаете ли, какво биха казали във Франция за киселото зеле, ако имаха такова? ? По аналогия с френското сирене и вино, оценката на дегустаторите за една българска кисела зелка би звучала ето как: "Тази изключителна зелка, расла в най-рохкавите лехи на югозападното Софийско поле, е съчетала богатия аромат на шопските култури с крехкостта на най-отбраните тракийски сортове. Ферментационният процес е изведен докрай, протекъл при условията на софийската зима, благоприятно смекчена от локалните влияния на късноесенната подуянска мъгла. Оттук и подчертаната, но ненатрапчива киселина, започваща с деликатни бодежи от върха на езика, преминаваща в тръпки през небцето и разливаща се към гърлото. Ароматът е изключителен, напомнящ букет от отлежали камамбери, с неочакван свеж нюанс на бамя. Сокът, ръчно претакан на равни интервали, е бистър и искрящ. Предизвиква приятен сърбеж в устната кухина, който издава изненадваща ментова прохлада. Листата са бели, с благороден восъчен оттенък. Нетрошливи, но не и жилави, идеални за сарми. При дегустация листната периферия издава допълнителен фин аромат с предчувствие за пушен бекон. Секрет на производителя е използването на дъбови качета от осолена сланина. Придружено с един отлежал "Бержерак", това кисело зеле е идеалният компаньон за Вашите свински гърди."
Бойчо Николов коментира:
Има сортове дето дават на десетата година.
Бойчо Николов коментира:
Сьомгата се готви на силен огън и за кратко.
Бойчо Николов коментира:
Защото картофите се белят сварени и още топли, а се мачкат когато изстинат. Опитай и така ще ти се получи.
Бойчо Николов коментира:
Сок от червено цвекло е по-ефективен. Изпитано! Но трябва да се пие разреден с ябълков или сок от моркови, защото е много силен и може да плучите болки в черния дроб.
Бойчо Николов коментира:
Точно това е тестото за пици.
Бойчо Николов коментира:
Новите изследвания не потвърждават казаното в статията. Още по-малко за естествено газираната вода Михалково.
Бойчо Николов коментира:
Тестото за пица съдържа само брашно, вода, мая, сол и зехтин. Какви са тия измишльотини?
Бойчо Николов коментира:
Нищо подобно! Топла баклава - студен сироп!
Бойчо Николов коментира:
Случайно готвачо да си чел " Единен сборник рецепти за заведенията за обществено хранене" ? Там пише "Прясно мляко" и може да се замени с кисело мляко.
Бойчо Николов коментира:
15 мин. варене на крилата и после още 45 мин. и стават на шперплат. Много дълго е варенето! на оризът му трябва 25-20 мин. на крилата 30 мин. общо.
Бойчо Николов коментира:
Колко време я вариш ?
Бойчо Николов коментира:
Тестото е съвсем просто. Брашно, вода, мая, сол, и зехтин. Никакво олио, яйца, мляко и др.
Бойчо Николов коментира:
Пица се пече при 420 градуса Целзий, за няколко минути.
Бойчо Николов коментира:
Къде е българконтрола, агенция по безопасност на храните и други шматкащи се чиновници с огромни заплати.
Бойчо Николов коментира:
СметанаСметана19.09.2022
В България не съм видял сметана с повече от 20% масленост. В Украйна съм виждал и 40% масленост. Там имат животни. Тук ги унищожиха!
Бойчо Николов коментира:
Уточнявам: В България няма такъв стандарт. Италия: 00 = 500 българско. Германия: фино брашно - 405, 550, 812, 1050, 1600 - пълнозърнесто брашно. Италия: 00 = 500, 0 = 650, 1 = 800, 2 = 950, пълнозърнесто = 1400-1600 Франция: 45, 55, 65, 80, 110, 150