Бойчо Николов
Бойчо Николов
Новак

Моите коментари

Бойчо Николов коментира:
"Измийте и сварете картофите, без да ги белите, в подсолена вода. При готовност оставете да изстинат и след това обелете. Настържете ги или намачкайте в купа." - най-важната операция
Бойчо Николов коментира:
Аз така правя: Сварявам картофите малко като истинат / зада мога с ръце да ги беля / - обелвам. След като добият стайна температура ги намачквам. Никога не ползвам миксер или подобни машинки, защото става всичко на лепило. Намачканите картофи смесвам със сирене и кашкавал. Задължително едно яйце. Слагам подправките, които харесвам. Намокрям си ръцете и правя топки който овалвам в галета и яйце , сплесквам ги и ги пържа. Някои тук казваха, че не било задължително картофите да се мачкат, когото вече са студени. Аз смятам, че е задължително. В противен случай трябва да се слага брашно, галета в "каймата", а аз не искам да ги ползвам.. Пробвайте да мачкате обелените картофи студени и винаги ще ви се получава.
Бойчо Николов коментира:
Пилешки бутчета ги варя в херметическа тенджера 12 мин от завиране. Те не бива да се преваряват, защото стават на конци.
Бойчо Николов коментира:
Пица се пече не на 200 градуса а на 400 градуса за 4-5 минути. Повечето домашни печки не могат да достигнат тази температура.
Бойчо Николов коментира:
Аз попарвам рибата преди да изчистя люспите ѝ! След попарването се отделят много лесно. Просто я обливам с гореща вода докато вземе да и се смени цвета. Някак си побелява.
Бойчо Николов коментира:
Пицата се пече при 400 градуса, но домакинска печка не може да развие такава температура. За това се пече на максималната възможна.
Бойчо Николов коментира:
Един път направих вкусна пекана пуйка. Покрих я с листа от кисело зеле и тогава я метнах във фурната. Стана превъзходна.
Бойчо Николов коментира:
40 мин ми се виждат страшно много. Пекох го 40 мин и стана на конци /преварено/.
Бойчо Николов коментира:
Така я правя и аз. Страхотна е!
Бойчо Николов коментира:
Като сглобяваш чорбата маслото с олиото се поливат най-отгоре.
Бойчо Николов коментира:
Красимир Маринов - казаха ми го от хора дето работят в шкебеджийниците. Разбира се може да се свари под налягане и времето значително се съкращава. Да не мислиш, че готовото шкембе дето продават го варят малко. Хубавото шкембе е от старо животно. Но какво да ти разправям, едно си баба знае-едно си бае. Ти господине, колко време го вариш?
Бойчо Николов коментира:
Не съм съгласен с обелване на картофите след като изстинат- Напротив! Топли се обелват и след като изстинат се мачкат. Опитайте по моят начин! Никога няма да ви се разпаднат кюфтетата.
Бойчо Николов коментира:
Аз вместо вода слагам бира в кюфтетата. Мисля, че така стават по-вкусни.
Бойчо Николов коментира:
Правих го. Страхотно е. Вторият път замених кашкавала с топено сирене и повече ми хареса.
Бойчо Николов коментира:
Пиле се вари в херметическа тенджера за 12 минути от излизане на пара от клапана. Когато се вари повече става на конци /преварено/ и не е толкова вкусно.
Бойчо Николов коментира:
За да не попиват много олио, аз ги изкисвам в много сол. Не се притеснявайте! Няма да станат солени, след като ги изплакнете хубаво. След това ги пържа в маслена баня /поне 2 см олио/ . Олиото трябва да е силно загрято. Не се слагат по много за да не се понижи температурата му. Това е моята тайна!
Бойчо Николов коментира:
По същия начин ги правя. Не ги обичам, а направо обожавам!
Бойчо Николов коментира:
За да не се разпадат картофите, след като ги сварите, веднага ги обелете. След като изстинат тогава ги намачкайте. Не използвайте пасатор или подобни машини, защото стават на лепило.