Бойчо Николов
Бойчо Николов
Новак

Моите коментари

Бойчо Николов коментира:
За да не попиват много олио, аз ги изкисвам в много сол. Не се притеснявайте! Няма да станат солени, след като ги изплакнете хубаво. След това ги пържа в маслена баня /поне 2 см олио/ . Олиото трябва да е силно загрято. Не се слагат по много за да не се понижи температурата му. Това е моята тайна!
Бойчо Николов коментира:
По същия начин ги правя. Не ги обичам, а направо обожавам!
Бойчо Николов коментира:
За да не се разпадат картофите, след като ги сварите, веднага ги обелете. След като изстинат тогава ги намачкайте. Не използвайте пасатор или подобни машини, защото стават на лепило.
Бойчо Николов коментира:
50 мин. за печена на пилешки пържоли е изключително дълго. Пилето е нежно месо и за да стана хубави пържоли се пекът на много силна фурна за кратко. Не повече от 15 мин.
Бойчо Николов коментира:
Няма нищо общо с оригинала на KFC
Бойчо Николов коментира:
Хвърляш бульона от бутчетата???
Бойчо Николов коментира:
Лимонтозу може и да не се слага. Ягодите са достътъчно кисели!
Бойчо Николов коментира:
Това е тестото!
Бойчо Николов коментира:
По принцип колбасите в пицата се слагат преди кашкавала. За по ефектно някой го слагат отгоре, което е грешка.
Бойчо Николов коментира:
При оформяне на тестото за пица се ползват само ръцете. Точилка не се използва.
Бойчо Николов коментира:
Винаги когато правите тесто за дърпани кори слагайте супена лъжица оцет. Той прави тестото по-еластични и при дърпане корите не се късат.
Бойчо Николов коментира:
Една от любимите ми манджи.
Бойчо Николов коментира:
Спазвай просто тройно правило - съотношение и нямаш грижи.
Бойчо Николов коментира:
Слагай в захарта за карамела зрънце две лимонтозу и по-лесно ще стопиш карамела, даже без да загаря - изпробвано от мен.
Бойчо Николов коментира:
Аз слагам в захарта зрънце две лимонтозу и топенето на карамела е по-лесно.
Бойчо Николов коментира:
Аз слагам в захарта, като я топя за карамела, малко лимонтозу. Малко трябва едно две зрънца. Тогава захарта се топи по-лесно и не загаря. Вода - колкото може по-малко. Даже съм правил крем карамела без вода и също става. Изпробвано!
Бойчо Николов коментира:
Брашно можем да използваме тип 400 ако го открием
Бойчо Николов коментира:
Аз се познах само в това, че обичам пържено!