За да не попиват много олио, аз ги изкисвам в много сол. Не се притеснявайте! Няма да станат солени, след като ги изплакнете хубаво. След това ги пържа в маслена баня /поне 2 см олио/ . Олиото трябва да е силно загрято. Не се слагат по много за да не се понижи температурата му.
Това е моята тайна!
За да не се разпадат картофите, след като ги сварите, веднага ги обелете. След като изстинат тогава ги намачкайте. Не използвайте пасатор или подобни машини, защото стават на лепило.
50 мин. за печена на пилешки пържоли е изключително дълго. Пилето е нежно месо и за да стана хубави пържоли се пекът на много силна фурна за кратко. Не повече от 15 мин.
Аз слагам в захарта, като я топя за карамела, малко лимонтозу. Малко трябва едно две зрънца. Тогава захарта се топи по-лесно и не загаря. Вода - колкото може по-малко. Даже съм правил крем карамела без вода и също става.
Изпробвано!
Моите коментари