Бойчо Николов
Бойчо Николов
Новак
  • /Потребител#240253Потребител#240253публикува на стената на: преди 3 седмициСЕГА РАЗБИРАМ ЗАЩО ПОЖАРНИКАРА "БУДА" НИ УПРАВЛЯВА 10 ГОДИНИ...... НЕ МОЖЕ ЕДИН ЕЛ.ТЕХНИК ДА ОБЯСНЯВАТ НА ЕДИН ИНЖ.ХИМИК КАК СЕ ПРАВИ КИСЕЛО ЗЕЛЕ БЕЗ ДА ЗНАЕ КАКВИ ПРОЦЕСИ ПРОТИЧАТ .... И 80 % ОТ ФОРУМА ДА ЗАЩИТАВАТ ТЕЗАТА НА ЕЛ.ТЕХНИКА ..
    • Бойчо Николов
      Бойчо НиколовМежду другото съм електроинженер! Какви "сложни" процеси протичат? Обикновена млечнокисела ферментация!
  • /Потребител#240253Потребител#240253публикува на стената на: Бойчо Николовпреди 3 седмици, преди 3 седмициСЕГА РАЗБИРАМ ЗАЩО ПОЖАРНИКАРА "БУДА" НИ УПРАВЛЯВА 10 ГОДИНИ...... НЕ МОЖЕ ЕДИН ЕЛ.ТЕХНИК ДА ОБЯСНЯВАТ НА ЕДИН ИНЖ.ХИМИК КАК СЕ ПРАВИ КИСЕЛО ЗЕЛЕ БЕЗ ДА ЗНАЕ КАКВИ ПРОЦЕСИ ПРОТИЧАТ .... И 80 % ОТ ФОРУМА ДА ЗАЩИТАВАТ ТЕЗАТА НА ЕЛ.ТЕХНИКА ..
    • Бойчо Николов
      Бойчо НиколовМежду другото съм електроинженер! Какви "сложни" процеси протичат? Обикновена млечнокисела ферментация!
  • /Бойчо НиколовБойчо Николовдобави коментар към: На 10 литра вода колко сол се слага за кисело зеле?преди 2 месецаНа 10 литра вода колко сол се слага за кисело зеле?На 10 литра вода колко сол се слага за кисело зеле?30.10.2017Напротив! Солта се слага на саламурата. Тя осолява зелето.
  • /Бойчо НиколовБойчо Николовдобави коментар към: Сочни и сладки макарони на фурнапреди 2 месецаСочни и сладки макарони на фурнаСочни и сладки макарони на фурна22.10.2019За макароните на фурна, след като ги сваря и натроша сиренето ги заливам с предварително направената заливка за крем карамел.
  • /Бойчо НиколовБойчо Николовдобави коментар към: На 10 литра вода колко сол се слага за кисело зеле?преди 2 месецаНа 10 литра вода колко сол се слага за кисело зеле?На 10 литра вода колко сол се слага за кисело зеле?30.10.2017Аз слагам дори 300 гр. сол на 10 л. вода. След като ферментира му добавям малко захар за сладост.
  • /Бойчо НиколовБойчо Николовдобави коментар към: Трябва ли да мием месото преди готвене?преди 2 месецаТрябва ли да мием месото преди готвене?Трябва ли да мием месото преди готвене?28.06.2018При 100 градуса загиват всички вегетативни форми на бактериите, но не и спорите им. При 60 градуса (пастьоризация) загиват основно чревни патогени Salmonella, Shigella и М. tuberculosis. HIV например е супер неустойчив на температура. Около 45 градуса му му стигат. Най-сигурно е 121 градуса по Целзий за един час и 1-2 атмосфери. Това е стерилизация.
  • /Бойчо НиколовБойчо Николовдобави коментар към: Тънкости при печене на питапреди 2 месецаТънкости при печене на питаТънкости при печене на пита01.06.2012Аз винаги оставям във фурната метална паничка с вода. Печа я при 200 градуса за 30-до 40 мин. При по-ниска температура става с дебела кора, която не харесвам. При по-висока не се изпича хубаво отвътре.
  • /Бойчо НиколовБойчо Николовдобави коментар към: Консервирана Бамяпреди 4 месецаКонсервирана БамяКонсервирана Бамя10.01.2016Бамята я приготвям така: Измивам я добре на течаща вода. Нареждам я в бурканите и я заливам с вода в която съм сложил лимонтозу, захар и две три зърна натриев бензоат /продава се в аптеките/ . Варя я 20 мин. Пазил съм я 2 год. и е като сега затворена. Така приготвена може да се използва за директна консумация или за влагане в ястия.
  • /Бойчо НиколовБойчо Николовдобави коментар към: Стерилизирана бамяпреди 4 месеца, преди 4 месецаСтерилизирана бамяСтерилизирана бамя01.10.2013Бамята стерилизирам 20 мин. Така се съхранява видът им. Ползвал съм стерилизирани след 2 год. Цели и неразпаднати. Вместо оцет слагам лимонтозу. Така са неоцветени от оцета. Съвременния оцет е разредена оцентна, киселина вода и боя.
  • /Бойчо НиколовБойчо Николовдобави коментар към: Стерилизирани мариновани гъбипреди 4 месецаСтерилизирани мариновани гъбиСтерилизирани мариновани гъби20.09.2010Според мен е опасно гъби да стерилизираш само 60 мин. Аз ги стерилизирам 3 часа.