Бойчо Николов
Новак
Моята стенаРецептиСнимки1СтатииСъветиКоментари100Форумни темиПостове във форумаЗа менИзпрати съобщениеточки61
- Бойчо Николовдобави коментар към: Сметанапреди 3 годиниСметана19.09.2022ПродуктиВ България не съм видял сметана с повече от 20% масленост. В Украйна съм виждал и 40% масленост. Там имат животни. Тук ги унищожиха!
- Бойчо Николовдобави коментар към: Оригинално тесто за пицапреди 3 годиниОригинално тесто за пица31.05.2014ТестоУточнявам: В България няма такъв стандарт. Италия: 00 = 500 българско. Германия: фино брашно - 405, 550, 812, 1050, 1600 - пълнозърнесто брашно. Италия: 00 = 500, 0 = 650, 1 = 800, 2 = 950, пълнозърнесто = 1400-1600 Франция: 45, 55, 65, 80, 110, 150
- Бойчо Николовдобави коментар към: На 10 литра вода колко сол се слага за кисело зеле?преди 3 годиниНа 10 литра вода колко сол се слага за кисело зеле?30.10.2017Ако трябва да направим точно 4% разтвор трябва да се сложи 9,600 л вода и 400 гр сол. Тогава ще имаме 10 л разтвор с концентрация на солта 4%.
- Бойчо Николовдобави коментар към: Перфектните картофени кюфтетапреди 3 годиниПерфектните картофени кюфтета24.06.2020Картофени Кюфтета"Картофите се сваряват, без да се белят. Когато се махнат от огъня, водата се излива и картофите се оставят да изстинат напълно. След това се обелват, намачкват се и се прибавят другите продукти и подправките." - много е важна последователността! При мачкане винаги без машина - стават на лепило.
- Бойчо Николовдобави коментар към: Оригинална шкембе чорбапреди 3 годиниОригинална шкембе чорба10.03.2017Шкембе ЧорбаНай-важното според мен е направа на силен костен бульон, прецеден два път като основа на соса. За соса е хубаво да се използва качествено краве масло.
- Бойчо Николовдобави коментар към: Пържени картофени кюфтета с копърпреди 3 годиниПържени картофени кюфтета с копър22.11.2018Картофени Кюфтета"Измийте и сварете картофите, без да ги белите, в подсолена вода. При готовност оставете да изстинат и след това обелете. Настържете ги или намачкайте в купа." - най-важната операция
- Бойчо Николовдобави коментар към: Картофени кюфтета с кашкавалпреди 3 годиниКартофени кюфтета с кашкавал04.12.2010Картофени КюфтетаАз така правя: Сварявам картофите малко като истинат / зада мога с ръце да ги беля / - обелвам. След като добият стайна температура ги намачквам. Никога не ползвам миксер или подобни машинки, защото става всичко на лепило. Намачканите картофи смесвам със сирене и кашкавал. Задължително едно яйце. Слагам подправките, които харесвам. Намокрям си ръцете и правя топки който овалвам в галета и яйце , сплесквам ги и ги пържа. Някои тук казваха, че не било задължително картофите да се мачкат, когото вече са студени. Аз смятам, че е задължително. В противен случай трябва да се слага брашно, галета в "каймата", а аз не искам да ги ползвам.. Пробвайте да мачкате обелените картофи студени и винаги ще ви се получава.
- Бойчо Николовдобави коментар към: Колко време се варят пилешки бутчета?преди 3 годиниКолко време се варят пилешки бутчета?17.06.2020Пилешки бутчета ги варя в херметическа тенджера 12 мин от завиране. Те не бива да се преваряват, защото стават на конци.
- Бойчо Николовдобави коментар към: Тайната на идеалната пицапреди 3 годиниТайната на идеалната пица07.05.2011КулинарияПица се пече не на 200 градуса а на 400 градуса за 4-5 минути. Повечето домашни печки не могат да достигнат тази температура.
- Бойчо Николовдобави коментар към: Как да изчистим шаранпреди 3 годиниКак да изчистим шаран04.12.2021КулинарияАз попарвам рибата преди да изчистя люспите ѝ! След попарването се отделят много лесно. Просто я обливам с гореща вода докато вземе да и се смени цвета. Някак си побелява.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest