Дани
Дани
Новак

Моята Стена

  • /ДаниДанидобави коментар към: Печени мариновани камби с морковипреди 8 годиниПечени мариновани камби с морковиПечени мариновани камби с моркови15.11.2021КамбиО, да! Стават супер. Подходящи са и за бърза консумация. Например едно от бурканчетата може да не се запечата и след като изстине да се прибере в хладилника и да се хапне още на другия ден. В смисъл това бурканче дори не е задължително да се обръща защото при плътното нареждане на камбичките соса така или иначе напълва буркана. Разбира се всеки може да прави различни интерпретации, стига да се спазват осн. правила за сол и оцет, даже аз лично захар слагам по-малко количество от солта. Слагам ситно нарязано зеле или дребно накъсани розички карфиол и целина, не ползвам магданоз. Но както казах на кой както му харесва. Рецептата е страхотна!
  • /ДаниДанидобави коментар към: Домашни гофрети с кисело млякопреди 8 годиниДомашни гофрети с кисело млякоДомашни гофрети с кисело мляко14.11.2021ГофретиИ на мен така ми се струва, също ми се вижда много и 1 ч.л. ванилия, незвасимо дали суха или мокра/течна. Но иначе като цяло рецептата ми изглежда добра и ще пробвам непременно. Само ванилията и канелата ще сложа по моя преценка.
  • /ДаниДанидобави коментар към: Домашни гофрети с кисело млякопреди 8 годиниДомашни гофрети с кисело млякоДомашни гофрети с кисело мляко14.11.2021ГофретиБакпулвер не се слага в мляко, още по-малко в прясно. Т.е. няма нужда бакпулвера да се гаси в мляко/КИСЕЛО/защото лимонената киселина, като основна съставка на бакпулвера, върши тази работа. Когато, обаче, ползваме само основа/сода/, тя трябва да се угаси в киселина /кисело мляко, оцет, лим. сок/ и по този начин готовото изделие не мирише толкова силно на сода. Когато се използват два вида основи едновременно, напр. сода бикарбонат и амонячна сода, едната се гаси в кисело мляко, другата в оцет или лим. сок. Когато се употребява само бакпулвер, той се смесва заедно с брашното.
  • /ДаниДанидобави рецепта със снимка: Содена питка - много сполучливапреди 8 годиниСодена питка - много сполучливаСодена питка - много сполучлива03.05.2018Содена Питка
  • /ДаниДанидобави коментар към: Кекс Ненаситната калугеркапреди 8 годиниКекс Ненаситната калугеркаКекс Ненаситната калугерка12.01.2017КексХа-ха, чисто и просто сте някъде другаде, не в темата "Ненаситната калугерка". Не знам как нещо в което няма кокос, ще се нарича кокосов сладкиш. И от какъв зор блата ще се нарязва на хапки? А, сетих се, вероятно вашият коксов сладкиш се прави така. Но това какво общо има с тази рецепта? Аз съм на 48 години, знам рецептата за този сладкиш от дете и той винаги се е наричал така. Дали ненаситна или жадна, или пък калугерка или монахиня, все тая. Жадна или ненаситна затова, защото сладкиша моментално попива сиропа. Също като една жадна калугерка, лишена от доста неща?! Повече уважение, моля! Защото заслужавате да ви се отговори по същия начин, така както започва коментара ви.
  • /ДаниДанидобави коментар към: Кекс Ненаситната калугеркапреди 8 годиниКекс Ненаситната калугеркаКекс Ненаситната калугерка12.01.2017КексИ аз така, но това е без значение. Важното е, че сладкиша е страхотен. Не съм го правила от доста години, но тогава когато го правехме в къщи забърквахме двойна доза за най-голямата тава, защото една доза свършваше за отрицателно време.
  • /ДаниДанидобави коментар към: Шоколадов сладкиш с аромат на кафепреди 8 годиниШоколадов сладкиш с аромат на кафеШоколадов сладкиш с аромат на кафе17.01.2012Шоколадов СладкишТова е калорийна бомба, но веднъж в годината може да се жертва човек и да опита. Звучи много апетитно при толкова шоколад.
  • /ДаниДанидобави коментар към: Сос Карбонарапреди 8 годиниСос КарбонараСос Карбонара24.10.2012Сос за Спагети:-) не е въпрос на нехаресване. А в карбонарата не се слага нито един от продуктите, с които я свързвате. Може така предложената рецепта да е много вкусна, но тогава когато има излишни или липсващи продукти не може да се нарича с популярно име, в случая Карбонара. И няма много различни рецепти. Има една! Всичко останало са интерпретации. А интерпретираните и редактирани пици или са безименни, или им се слага друго име. А обекта на тази рецепта определено има нужда от нова име.
  • /ДаниДанидобави коментар към: Спагети Карбонара с гъби и беконпреди 8 годиниСпагети Карбонара с гъби и беконСпагети Карбонара с гъби и бекон27.02.2023СпагетиСигурно е вкусно, но не е карбонара. И г-н Павел, объркал сте се. Карбонара с гъби няма.
  • /ДаниДанидобави коментар към: Сладкиш с кайсии и карамелпреди 8 годиниСладкиш с кайсии и карамелСладкиш с кайсии и карамел20.04.2022Плодови СладкишиЧудесно, но това е Вашият вариант. Аз също го правя откакто се помня и то по този начин, по който съм описала. Да, по някой път също слагам плодовете от 2 компота, понякога смесвам кайсии и праскови, но това си е по преценка на домакинята. Затова съм предложила рецептата така, както съм я записала в моя тефтер. Не добавям прясно мляко. Иначе всеки може да си интерпретира по своя преценка и вкус. Ако някой желае да карамелизира повече захар отколкото аз съм предложила - защо не? Карамела няма как да залепне, тъй като той се разтопява до течно състояние от влажността на плодовете и от температурата при печенето. Няма лошо някой да даде идея или съвет, но мисля, че не е много коректно съветвайки да видоизменяме рецептата.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest