Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сирене БофорГотвене с Бофор
Сиренето Бофор отдавна е намерило своето сигурно място в кулинарията. Нарязано на тънки късчета, то може да се поднесе самостоятелно в комбинация с червено вино - със сира или каберне совиньон....
19 Май
Домати за готвенеДоматите се измиват. Бланшират се в тенджера с вряща подсолена вода за няколко секунди, след което се пускат в съд със студена вода.
Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан...
10 Окт.
Пържени банани за готвенеИзвадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене....
05 Юли
Стерилизирани тиквички за готвенеТиквичките се обелват и режат на кубчета.
След това се взема буркана и отдолу се слага нарязано на няколко по големи парчета доматчето и се слагат тиквичките.
Отгоре се слага копърът и солта и се долива с вода. След...
26 Май
2
Кюфтенца от извара без готвенеСервирайте кюфтенцата от извара без готвене върху зелена салата....
06 Март
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Какаов сладкиш със сметана за готвенеПоръсете с пудра захар, преди да поднесете вашия какаов сладкиш със сметана за готвене....
14 Юли
Стерилизирани Тиквички в буркан за готвенеПосочените продукти са за един компотен буркан. Измиваме хубаво тиквичките, изрязваме дръжките и нарязваме на кубчета.
Слагаме нарязаните тиквички в буркан, като го напълваме добре. Добавяме сол и аспирин. Наливаме вода...
29 Януари
Домати за готвене в буркани за зиматаОставете доматите за готвене в буркани за зимата така, докато изстинат....
06 Април
Кисело зеле със свинско месо за готвенеКиселото зеле нарязваме ситно. Свинското месо (500-600 г или количество по вкус) измиваме и нарязваме на хапки.
Наливаме олиото (1 к.ч.) в тиган и в него, запържваме хапките свинско месо. Когато се запържи месото, дръпваме...
06 Дек.
Заготовка за готвене на ядене в бурканиИзмивате всички зеленчуци. Почистваме лука и го белим. Пиперките ги почистваме от семки и дръжки. Доматите също ги почистваме от горната им част и ако има малко черничко - също.
Взимаме си един голям съд и почваме да...
01 Септ.
Сочно пуешко бутче в собствен сос в уред за бавно готвенеСервирах сочно пуешко бутче в собствен сос в уред за бавно готвене с картофено пюре, но смятам, че и ориз е доста подходящ.
Добър апетит!...
30 Ноем.
Готвене на смилянски бобКралят на любимата култура у нас – бобът, несъмнено е Смилянският боб. Той се готви по стара родопска рецепта. Истинският Смилянски боб се отглежда в с. Смилян. На пазара обаче с името Смилянски боб се обозначават и култури...
09 Август
Здравословно готвене със зърнаЦялозърнестият ечемик включва и триците и отнема повече време за готвене. Можете да добавяте ечемик към супи вместо фиде, като оставете да къкри за времето, посочено на опаковката....
22 Април
Готвене на боб МунгБоб Мунг е традиционна източноазиатска бобова култура. Характерен за него е лекият орехов привкус. Може да се консумира самостоятелно, но и да се добавя в различни ястия – супи, яхнии, пюрета, или да се използва като гарнитура...
08 Април
Японски методи за готвенеЗа разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки....
31 Август
Здравословно готвене на параВъпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така, или готвенето на пара си има своите тънкости?...
10 Дек.
Готвене в йенско стъклоЙенското стъкло не поема миризмата на храната, дори в него да готвите риба, затова след готвене почистването на съда е много лесно....
18 Април
Нисковъглехидратно готвене с тикваИзбор
За готвене е най-добре за вземете тиква тежка за размера си. По-светлите са по-сухи, с по-голяма дупка по средата....
21 Август
Магейрокофобия - страх от готвенеПовечето хора с Магейрокофобия всъщност се страхуват от един или няколко елементи в готвенето или възможните резултати от процеса на готвене....
02 Юни
Кои са бананите за готвене?Бананите са сред най-масово консумираните плодове навсякъде по света. Освен пресни или добавени към любимия Ви десерт, те могат да бъдат използвани и при приготвянето на различни супи, яхнии и основни ястия.
Колкото...
03 Юни
Съвети за готвене със солТака че, или трябва да солите месото известно време преди готвене или непосредствено преди готвене.
Колко сол?
Ако една рецепта просто заявява "сол на вкус", може да се чудите какво е идеалното количество....
28 Март