Екзотични Подправки
Търсиш информация за Екзотични Подправки? Разгледай последните ни публикации и статии за Екзотични Подправки.
Топ 10 на екзотичните ястияТой се приготвя от почти всички видове риба, сварява се в бяло вино и аромати подправки, след което се потапя в специално тесто и се панира в силно сгорещена мазнина.
4....
Подходящи подправки за мерлузаСъвсем екзотично звучи участието на мащерката като подправка, защото тя се ползва основно за приготвяне на чаени смеси, но е добра идея за панировката на мерлузата преди пържене, ще ѝ придаде неочаквано приятен лимонов вкус...
Най-популярните подправки в арабската кухняНейният специфичен и екзотичен за европейското небце вкус я правят любима на милиони хора на всички континенти. До голяма степен вкусовите й качества се дължат на различните подправки, влагани в отделните ястия....
Към кои ястия да прибавим кайенски пиперТози лют пипер влиза в състава на някои екзотични подправки като къри, топена сол, чили на прах, бербере и моле негро. Използва се и при приготвянето на легендарния сос Табаско....
Подходящи подправки за сармиЛозови сарми по турски можете да приготвите и с по екзотични добавки като стафиди и мента. Освен тях плънката приготвяме и с ориз, моркови, доматено пюре, лук, джоджен, магданоз, копър, мащерка, сол и черен пипер....
История на подправкитеМожем да се разходим из пазарните сергии по целия свят, където подправки, парфюми и екзотични растения и цветя очароват сетивата....
Най-скъпите подправки в светаВ наши дни повечето от онези подправки, които идват от екзотични места, могат да се купят почти навсякъде, така че няма причина да не опитате нещо ново и различно....
Асафетида овкусява идеално леща и оризЦенителите на екзотичните традиции са на мнение, че тази известна в индийската кухня подправка има място и на българската трапеза. Това се обуславя както от вкусовите, така и от здравословните ѝ качества....
Подходящи подправки за зелен фасулВ някои краища на България харесват като подправка това ястие и джоджен – става доста екзотично като вкус, но пък вкусовете са различни и е вероятно на вас да ви хареса, особено ако обичате тази подправка, както и експериментите...
Как да си сготвим октоподДобавяме подправките и пържим още 6 - 7 минути. След това добавяме чашата червено вино, слагаме капак на съда, в който готвим и задушаваме за малко повече от час....
Тайната на крехкото овнешко месоАко сте любители на екзотичните ястия, пригответе овнешкото месо така, както го приготвят в Близкия Изток – ароматизирано с екзотични подправки и сварено с добавка от сушени кайсии и фурми....