Gotvach.bg»Статии»Замразяване на моркови
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Запазете зеленчуците и подправките свежи чрез замразяване
Замразени подправки
Подходящи за замразяване са следните подправки: магданоз, копър, целина, моркови, риган, зелен лук, естрагон, босилек, анасон....
Как да съхраняваме моркови
Преди да започнете да замразявате морковите, те трябва да бъдат бланширани....
Готвените ястия, които могат да се замразяват
Морковите /сварени/ също можете да замразите. Можете и да ги добавяте към всяко ястие, което искате да замразите.
Добре е да слагате ястията в стъклени буркани, когато искате да ги замразите....
Как се замразяват зеленчуци
Лукът, чесънът и тиквата се замразяват сурови, но след нарязването им е добре да се подсушат.
Морковите не трябва да се подсушават след нарязването....
Предложения за супи, подходящи за замразяване
Замразяване: Добре охладената супа се налива в подходящ съд, опакова се и се замразява.
Размразяване: Супата се прехвърля в тенджера и се затопля на умерен огън....
Колко дълго храната може да бъде замразена и все още да е вкусна
Период на престой в замразено състояние на някои зеленчуци:
Броколи - 1 година;
Моркови - 1 година;
Карфиол - 1 година;
Царевица - 8 месеца;
Домати - от 3 до 4 месеца;
Грах - 8 месеца;
Тиквички - 8 месеца...
Какви зеленчуци могат да бъдат съхранявани във фризер?
Подходящи за съхранение във фризера са зелен боб, моркови, чушки, зелен грах, лук, карфиол, царевица....
Да сготвим вкусно за вечеря
Вижте нашите идеи:
Телешко месо с моркови и лук
Необходими продукти: половин килограм телешко месо, 30 милилитра оцет, 5 моркова, 2 глави лук, 3 скилидки чесън....
Не дръжте бананите и доматите на студено
Морковите и репичките се запазват по-дълго свежи, ако преди това им се изрежат зелените стебла. Салатите и подправките се поставят леко навлажнени в пликче за замразяване и се поставят в шкафчето за зеленчуци....
Съхранение на зимнина
Може да ги подредите в щайги в изба/мазе/таван (на плодове и зеленчуци - картофи, цвекло, целина, моркови, зеле, ябълки, круши, тиква, праз, лук, чесън), в големи глинени съдове (на зърнени, бобени култури...
Намалете хвърлянето на храна с 5 рецепти
Кейкът с червени боровинки (или стафиди) се прави с моркови и освен че е хранителен, ви помага да използвате останали от връзката неизползвани моркови....
Да замразим зеленчуци за гювеч
Ще са ви необходими домати, чушки, патладжани, бамя, зелен фасул, моркови и зелени подправки, например магданоз....
Добавете повече зеленчуци към дневното си меню с тези съвети
За целта зеленчуците се берат в разгара на сезона и се замразяват веднага, за да запазят повечето от хранителните си качества;
4....
Френски тайни за приготвяне на зимнинаЗамразяване
Французите често казват, че замразяването има много предимства....
1
Български домати пазят от рак
Освен за директна консумация, българските оранжево-жълти домати, спокойно могат да се сушат или замразяват без да се притеснявате, че може да загубят от ценните си свойства....