Gotvach.bg»Статии»Парено Тесто
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да си направим парено тесто
Откъде идва пареното тесто не е много ясно, тъй като и италианци и французи си приписват заслугата, че те са го изобретили.
Какво ви е необходимо, за да си приготвите парено тесто?...
Как се правят варено и парено тесто
Парено тесто
Парено тесто е много лесно за приготвяне и се доближава изключително много до вареното....
Ето я тайната на вкусните Френски сладкиши
Ако искате тестото да стане по-тъмно, заменете бялото брашно с пълнозърнесто.
Парено тесто
При пареното тесто има едно основно правило, следвайте внимателно указанията....
История на еклеритеИ до ден днешен много френски готвачи наричат по този начин пареното тесто, от което оформят еклерите и толумбичките....
1
За различните видове тесто и тяхното приложение
Отделен вид тесто е бутертестото, което се приготвя по принципа на наслояване с продукти, съдържащи мазнини. И последният начин за приготвяне на тесто без мая е пареното тесто....
Суперапетитни идеи за хапки и канапета
Теста
Използвайте следните методи, за да направите тестени основи.
Парено тесто: шприцовайте малки кифлички върху навлажнена тава за печене....
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияНапример изделията от парено тесто се пекат в плътно затворена фурна, за да не излиза парата, но при умерена температура, а изделията от многолистно маслено тесто - при по висока температура....
1
Видове теста и основни похвати за месене
Има различни видове теста: хлебно, парено, козуначено, многолистно, маслено (бутертесто), бисквитено, ронливо (пясъчно), от незърнени култури (картофи, маниока и др)....
Да си направим курабии от захарно тесто
За да си направим курабии от захарно тесто, е нужно първо да приготвим тестото. Захарното тесто се нарича още парено тесто (фондан) и е изключително подходящо за моделиране....
Какво е еклерово тесто и как да си направим
Ето няколко прости рецепти за приготвянето на еклерово тесто, познато в България и като парено тесто.
Рецепта за еклерово тесто 1 (ако е за еклери мазнината се намалява с около 25%)
Необходими продукти: 1 ч. ч....
Защо Еклерите са кралски десерт?Историята на еклерите и на сладкишите с парено тесто е сравнително млада за разлика от редица деликатеси, чиято история може да се проследи столетия назад....
2
Глазури и украси на торти
Украса за торта от парено захарно тесто
Необходими продукти: 500 гр. пудра захар, 150 гр. брашно, 70 гр. масло, 150 мл. вода.
Начин на приготвяне: Сложете на котлона водата и добавете към нея маслото....
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Изделията от парено тесто, приготвени с млечни кремове, са предназначени за бърза консумация. Те могат да се запазват в хладилни помещения не повече от 24 часа....
2
Еклерът - мълниеносна наслада по френски
Вдъхновен от “дукесата” и от простотата на нейната рецепта, той решава да ѝ даде нов живот, пълнейки нейното парено тесто с шоколад или кафе. А също - покривайки със захарна глазура нейната повърхност....