Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сърцето не обича пържена рибаОбичате ли пържена риба? Сърцето ви със сигурност не я обича. Много е важен начинът на приготвяне на рибата най-вече за увеличаване на ползите от морския дар за стимулиране здравето на сърцето....
30 Май
1
Основни правила при пържене на месотоКоличество мазнина за пържене
За правилното пържене на месото мазнината не бива да бъде малко, защото месото може да прегори....
14 Дек.
Рецепти за Пържена риба по рускиЕто 2 традиционни рецепти за пържена риба по руски:
Обикновена пържена риба
Необходими продукти: 1 кг риба, 1/2 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. олио, 4 глави кромид лук, сол и черен пипер на вкус, магданоз и лимонови резени за...
02 Юли
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаМного удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
14 Април
Как да пържим правилно риба?Ето и още няколко съвета за правилно пържене на рибата:
• За да се отстрани силната миризма при пържене на рибата, в тигана се слага един картоф, обелен и нарязан на филийки....
05 Дек.
Златните правила при пържене във фритюрникКошницата не трябва да е пълна повече от половината – повтаряме това правило, защото е важно.
Правила, след приключване на пърженето
1. Важно е да изтръскане кошницата след приключване на пърженето....
18 Февр.
Пържене със зехтин екстра върджин - правилно или не?Той е обозначен на самата опаковка на зехтина и важи ако го съхранявате правилно, а именно не в близост до топлинен източник и на по-хладно място....
02 Окт.
Правилно мариноване на риба и морски даровеРибата и морските дарове са с доказани хранителни качества и са много полезни за човешкия организъм. Добре е да се научим да ги приготвяме по различни начини, както и да разберем как можем да ги съхраняваме в марината,...
10 Май
Как правилно се размразява рибаПри размразяване и съхраняване на рибата в замразено състояние протичат значителни хистологични промени от ледените кристали. Настъпва и денатурация на част от мускулните белтъци, в следствие на което при размразяване на...
07 Януари
С какво да гарнираме пържена риба?В желанието си да внесем разнообразие в гарнитурата към пържена риба, се замисляме какво е подходящо за нея.
Първо, трябва да знаем кои видове риба са подходящи за пържене....
11 Февр.
Основни правила при замразяване на рибаПрактичните домакини могат да замразяват риба, следвайки следните основни правила.
Важно е да се знае, че подходяща за замразяване е само прясно уловената риба. Рибата, купена от магазина, не е достатъчно свежа....
03 Август
1
Перфектно пържене на продукти!При неспазване на това правило изпърженият продукт става сух отвътре....
14 Април
Как да изберем правилно риба от магазинаКак да правилно да изберем риба
Нека да започнем с избора!...
05 Дек.
Омлет без пърженеПечем на 200 градуса за 10 минути.
Настъргваме кашкавала и го разпределяме на половината на омлета.
Прехлупваме и връщаме във фурната за още 5-6 минути....
18 Август
Тиквеник без пърженеНавийте на руло откъм широката част на корите и завийте на охлюв.
Подмажете тава (30 см) с малко олио. Сложете в центъра първата навита кора. Продължете по същия начин и с останалите кори....
11 Август
Фалафели без пърженеЧудесна идея за здравословни и диетични ориенталски фалафели без пържене!
Чудно Вкусно!...
18 Април
Бухтички без пърженеНарежете го на ромбоиди.
На средно силна степен загрейте тиган с незалепващо дъно.
Намажете го с масло и наредете бухтите. Печете от двете страни до готовност.
Гответе бухтички без пържене намажете с масло....
29 Септ.
Лютеница без ПърженеСлагаме съда на огъня и щом водата в казана/ съда заври, лютеницата е готова.
Маха се от огъня, оставят се да изстинат бурканите и след това са готови....
14 Март
Гювеч без пърженеВсичко се приготвя без пържене и без друга термична обработка освен печенето, но става много вкусно....
05 Март
Фалафели без пърженеПоръсете ги със зехтин и печете безмесните кюфтенца в предварително загрята на 210°С фурна за 20-30 минути.
Сервирайте хрупкави фалафели без пържене със сос Тартар за фалафели....
04 Юни
Фрикасе без пърженеДобавете пилешкото месо и оставете вкусното фрикасе на слаб огън за 15 минути.
Чудно фрикасе без пържене се получава!...
15 Април
Риба на грилОсолете рибата, прибавете черен пипер на вкус и залейте с чаша балсамов оцет и зехтин и накълцания лук.
Оставете да се маринова за половин или един час, след което загрейте грила и отцедете рибата....
25 Май
Риба на шишПочиствате рибата и я режете на порции. По желание може да овкусите вътрешността на рибите и да ги нанижете цели.
Овкусявате със сол и черен пипер....
22 Февр.