Gotvach.bg»Статии»Рафинирано брашно
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо рафинираното брашно е вредно?- Винаги когато купувате брашно, на чийто етикет пише нещо от рода на "пшенично брашно" или на още по-засуканото "обогатено бяло брашно", имайте предвид, че става въпрос именно за рафинираното брашно, в което липсват...
24 Ноем.
Защо да избягваме рафинираните продуктиВ това число влиза и белият хляб, приготвен от рафинирано брашно.
А всички знаем, че обикновеният българин консумира почти на всяко ядене по една или две филии хляб....
22 Май
Хидрогенирано и рафинирано растително маслоСъщият подход се спазва и при рафиниране на захар и на бяло брашно.
Опасностите от транс-мазнините са много, включително неспособността на организма да усвоява полезните мазнини....
25 Ноем.
Могат ли смлените семена и ядки да заменят брашнотоРафинираното брашно носи доста вреди дори за здравия организъм и затова съветът е да се ограничи и по възможност да се спре напълно консумацията на храни от бяло рафинирано брашно. Какво обаче ще замени брашното?...
03 Февр.
Най-вредните храни, които са източници на рафинирано нишестеВ съвременните диети храни с високо съдържание на нишесте са склонни да бъдат силно рафинирани и лишавани от фибри и хранителни вещества. Тези храни включват рафинирано пшенично брашно и царевично брашно....
10 Март
Разликата между типов и бял хлябТо се смята за много по-полезно, отколкото е бялото брашно, тъй като типовото брашно съдържа повече полезни вещества, отколкото бялото рафинирано брашно....
05 Април
2
Храни с високо съдържание на рафинирани въглехидратиРафинираните въглехидрати могат да бъдат под формата на рафинирани захари и нишесте. Всъщност, по-лесно е да се определи кои въглехидрати не са рафинирани, тъй като терминът „рафиниран“ може да означава много....
23 Май
Основни източници на рафинирани въглехидратиВ списъка на рафинирани въглехидрати са включени всички храни, приготвени с рафинирано брашно или бяло брашно, бял хляб, понички, кексове, бисквити, сладкиши и др....
13 Септ.
Полезни или вредни са зърнените храниПроцесът на рафиниране също така премахва много хранителни вещества, включително фибри. Рафинираните зърнени храни включват бяло брашно, бял ориз, бял хляб и др....
23 Септ.
Най-полезните брашнаРъженото брашно се използва за направата на хляб или квас. За разлика от пшеничното брашно, което е рафинирано, ръженото запазва всичките си полезни качества, както и хранителните такива....
05 Март
Как да направим хляб без брашно - няколко вариантаИзползвайки тези алтернативни брашна, хлябът без брашно може да осигури повече хранителна стойност от традиционния хляб, приготвен с рафинирано пшенично брашно....
25 Февр.
Истината зад модните храниАко първото брашно в списъка на съставките е рафинирано, вие не получавате 100% пълнозърнест хляб.
Спортни напитки
Ако отивате на разходка, пропуснете спортните напитки....
23 Март
Забравете за белия хляб! Основателни причиниИзбелването на брашното при рафиниране се прави с вредни вещества.
Консумацията на бял хляб води до пристрастяване. Освобождаването на захари предизвиква покачване на инсулина....
16 Дек.
БрашноХранителните специалисти горещо препоръчват консумацията на белите рафинирани продукти да се ограничи за сметка на нерафинираните, пълнозърнести....
12 Септ.
3
Три безглутенови брашна, които да добавите към своята диетаХранителните продукти, съдържащи неизбелено, пшенично или рафинирано брашно, съдържат глутен.
И така, защо глутенът се счита за лош и какво прави безглутеновите храи привлекателни?...
03 Май
Защо е добре да заменим брашното с ядки и семена?Във всички случаи е добре да се запознаете кои храни съдържат глутен и кои - не, и с какво можем да заменим обикновеното рафинирано брашно, което присъства редовно на трапезата ни под формата на хляб или тестени изделия...
21 Ноем.