Gotvach.bg»Статии»Червено Месо
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Без червено месо месо в студентските столове в Оксфорд
Студентският съюз на своя седмична среща гласува със сериозно мнозинство малко неочакваното предложение - от менюто в кампуса да бъде премахнато червеното месо....
Мазнини в различните видове червено месо
Видове червено место и съдържание на мазнини в него
Червеното месо като цяло съдържа качествени белтъчини, относително малко мазнини и някои полезни витамини и минерали....
Предимства и недостатъци от консумацията на червено месо
Един от минусите на това да се яде червено месо е фактът, че в някои червени меса се добавят хормони, които увеличават риска от рак на гърдата....
Свръхконсумацията на червено месо води до бъбречна недостатъчност
Най-вече на червено месо. А това определено е вредно за здравето....
Ново за вредата от консумацията на червено месо
В менюто трябва да присъстват повече бяло месо и най-вече риба, защото вредите от червеното месо не са за подценяване....
Червеното месо увеличава риска от инсулт!
Настоящото изследване затвърждава схващането, че червеното месо крие потенциална опасност....
Защо и как да замените червено месо с гъби?
Заменете червеното месо с манатарки и не забравяйте да ни разкажете за успехите си!...
Защо Дания въвежда данък върху червеното месо?
Датският съвет по етика препоръчва първоначално да се въведе такса върху говеждото месо, а в бъдеще регулацията да се разшири върху всички червени меса....
Учени: Не се плашете от червеното месо!
Новите постановки предизвикват огромно възмущение у специалисти, които десетилетия са проучвали вредите от консумацията на червени меса....
Червеното месо не е вредно, а полезноПроучвания, проведени върху две групи доброволци са доказали, че умерената консумация на постно червено месо може дори да подобри работата на сърцето....
1
Червеното месо може да е опасно за здравето
Червеното вино също намалява нивата на ХА в пърженото пиле. Накисване за 6 часа в марината от бира или червено вино намалява нивата на два типа ХА в пържолите с 90% в сравнение с немаринованата пържола....
Колко често и в какви количества се препоръчва консумацията на червено месо?
Непреработените червени меса също не са еднородна група. Има органично произведено червено месо и неорганично.
Органичното червено месо
Смята се, че е по-здравословно от рутинно произведеното....
Колко често и в какви количества се препоръча консумацията на червено месо?
Независимо обаче какъв вид червено месо ядете, то е много хранително и с високо съдържание на хранителни вещества.
Ето колко често и в какви количества се препоръча консумацията на червено месо....
Повишава ли червеното месо риска от рак на гърдата?
През годините е установена връзка между червеното месо и други заболявания. Така например се вярва, че редовната му консумация е свързана и с рак на дебелото черво, сърдечни и съдови заболявания, диабет....