Кулинария
Търсиш информация за Кулинария? Разгледай последните ни публикации и статии за Кулинария.
Готварските съдове в мексиканската кулинарияВ следващите редове можете да видите кои са най-използваните готварски съдове в мексиканската кулинария:
1. Метате
Направен от дялан вулканичен камък, този уред служи за смачкване и стриване на царевичните зърна....
Съвети за млади кулинариЗатова младите кулинари трябва да бъдат въведени в чудния свят на кулинарията и да усвоят най-съществените неща, а с течение на времето, дори ще се смеят на въпросите, които са си задавали в началото.
1....
Медът в кулинариятаМедът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
Ванилията в кулинариятаВанилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар.
С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
Френските кулинари готвят най-сладкоКулинарите във Франция са най-изкусните майстори в света.
Те се изперчиха на първо място в класация за градовете с най-добра храна в света, съставена от списанието "Форбс"....
Кулинарна употреба на ПрошутоЕто какви са основни кулинарния приложения на прошутото:
Салати с прошуто
Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
Кулинарно приложение на чедърЧедър е едно от най-известните английски сирена. То е с цвят на слонова кост и е с наситен вкус и аромат. Чедър зрее от шест месеца до пет години.
Твърди се, че този млечен продукт е най-консумираното сирене в целия...
Кулинарна употреба на суроваткатаИстината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката.
Суроватката е изключително нискокалорична, тъй като почти 94 % от състава ѝ е вода....
Кулинарни техники за рязанеЕжедневно се наслаждаваме на уникално приготвени ястия, които не са просто нещо сготвено, а кулинарни шедьоври....
Кулинарна употреба на ескаролаЕскарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена.
Ескарола е по-малко горчива в сравнение с...
Основни есенции в кулинариятаВекове наред смели кулинари са прилагали какви ли не смеси от подправки, за да получат собствени аромати и вкусове....
Кулинарна употреба на камутКамут е най-новата суперхрана. Името идва от Древен Египет, където този сорт пшеница е бил известен преди хиляди години. Той наподобява лимеца, като до днес е запазил непокътнати своите хранителни качества. За момента...
Кулинарна употреба на рожковОсвен в кулинарията, шушулките на рожкова се използват и в медицината. Отварата от сварени шушулки лекува кашлица....
Непознатата филипендула в кулинариятаОткрийте магията на това растение и неговите ползи, като го включите в следващото си кулинарно творение.
Виж също кои са полезните свойства на филипендулата....