петък, 27 май
Хлябът без глутен съдържа 7 пъти повече мазнини
Кое за какво е полезно

Хлябът без глутен съдържа 7 пъти повече мазнини

0

Последни проучвания показват, че безглутеновите продукти може и да не са толкова здравословни, колкото ни се представят. Това сочи доклад на Европейската комисия, чиито експерти са изследвали безглутеновите продукти в големите хипермаркети

1

Мазнини

Обзор на материалите касаещи Мазнини. Намерете онова, което искате да знаете. Прегледай най-четените теми, класации и заръки по темата Мазнини.
 • Мазнини - Царевичното олио регулира кръвното наляганеХранене при проблеми

  Царевичното олио регулира кръвното налягане

  28.04.20160

  За разлика от другите растителни масла като слънчогледовото олио и зехтина, царевичното олио не е толкова широко разпространено. Това обаче не се дължи в никакъв случай на здравословните му ползи, а на сложността на неговото съхранение.

 • Мазнини - Три фирми изгоряха с по над 100 000 лв. за немлечни мазнини в маслотоКулинарни Новини

  Три фирми изгоряха с по над 100 000 лв. за немлечни мазнини в маслото

  27.04.20160

  Три фирми бяха глобени от Комисията за защита на конкуренцията заради произвеждано от тях краве масло, в което са открити немлечни мазнини, информират от държавния регулатор.

 • Мазнини - Защо дебелеем от въглехидратите?Хранене при проблеми

  Защо дебелеем от въглехидратите?

  27.04.20160

  Внимавайте с всяко хранене! Приемът трябва да бъде съставен, така че приблизително 45 от общия брой калории да бъде получен от въглехидрати, 30 от протеини и 25 от мазнини.

 • Мазнини - Кои мазнини имат място в здравословното хранене?Кое за какво е полезно

  Кои мазнини имат място в здравословното хранене?

  21.04.20161

  Мазнините биват от животински и от растителен произход, 1 грам мазнини дават около 9. 3 калории. Дневната нужда от мазнини при умерен климат е 60-80 грама, а при студен 120-130 грама.

 • Мазнини - Грешки при готвенето с маслоКулинарни Съвети

  Грешки при готвенето с масло

  06.03.20160

  Колкото е клише, толкова е и вярно, че маслото прави всичко по-добре. Френските сладкиши биха били тъжни бисквити без него. Само една бучка масло може да добави богатство и дълбочина на почти всичко, до което се докосне.

 • Мазнини - Защо свинската мас е за предпочитане пред хидрогенираните мазнини?Кое за какво е полезно

  Защо свинската мас е за предпочитане пред хидрогенираните мазнини?

  24.01.20160

  Свинската мас набавя нужния холестерол (от добрия му вид) на клетката, с който тя се изхранва. Свинската мас и овчата лой имат такива наситени мастни киселини, които подобряват холестеролния обмен в тялото.

 • Мазнини - Мазните храни увреждат обонянието ниКое за какво е полезно

  Мазните храни увреждат обонянието ни

  24.01.20160

  Редовната консумация на мазни храни довежда до структурни и функционални промени в назалната ни система, установи наскоро проучване.

 • Мазнини - Ограничен прием на мазнини за нисък холестеролХранене при проблеми

  Ограничен прием на мазнини за нисък холестерол

  23.01.20160

  Консумирайте нискомаслените продукти. Това означава да купувате мляко с не повече от 1. 5 масленост. Не мислете, че месото е вредно за Вас - напротив. То съдържа изключително полезни за здравето белтъчини и се явява основен източник на протеини

 • Мазнини - Най-здравословната мазнина е конопеното олиоКое за какво е полезно

  Най-здравословната мазнина е конопеното олио

  27.12.20150

  Конопеното олио се смята за една от малкото суперхрани. Високата концентрация на омега мастни киселини в конопеното масло има многобройни здравословни ползи за организма.

 • Мазнини - Вредните мазнини при висок холестеролКое за какво е полезно

  Вредните мазнини при висок холестерол

  19.12.20150

  Като вредни се определят наситените мазнини. Те се съдържат в колбасите, маслото, палмовото и кокосовото масло, кашкавалите, сирената, сметаната.

 • Мазнини - Кои са белите и кафяви мазнини?Любопитно

  Кои са белите и кафяви мазнини?

  08.12.20150

  В нашето тяло има два вида мазнини, които диетолозите и лекарите обичат да класифицират като лоша и добра. Лошата – това е обикновената бяла мастна тъкан, която служи за съхранение на постъпващите в организма мазнини

Избрани

Популярно по Темата

 • Форум

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Google+
 • Pinterest

Какво другите търсят

Теми и препоръки на тема Мазнини. Екипът на Готвач.бг се грижи да добавя постоянно разнообразни текстове. Имаш предложение или критика към Готвач.бг? Обърни се към нас, ще се постараем да подобрим и разнообразим тази рубрика. Готвач.бг - твоят сайт за подбрани рецепти, правилно хранене. Мазнини, мнения и оценки. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.