петък, 27 май
Хлябът без глутен съдържа 7 пъти повече мазнини
Кое за какво е полезно

Хлябът без глутен съдържа 7 пъти повече мазнини

0

Последни проучвания показват, че безглутеновите продукти може и да не са толкова здравословни, колкото ни се представят. Това сочи доклад на Европейската комисия, чиито експерти са изследвали безглутеновите продукти в големите хипермаркети

1

Мазнини

Обзор на материалите касаещи Мазнини. Намерете онова, което искате да знаете. Прегледай най-четените теми, класации и заръки по темата Мазнини.
  • Мазнини - Царевичното олио регулира кръвното наляганеХранене при проблеми

    Царевичното олио регулира кръвното налягане

    28.04.20160

    За разлика от другите растителни масла като слънчогледовото олио и зехтина, царевичното олио не е толкова широко разпространено. Това обаче не се дължи в никакъв случай на здравословните му ползи, а на сложността на неговото съхранение.

  • Мазнини - Три фирми изгоряха с по над 100 000 лв. за немлечни мазнини в маслотоКулинарни Новини

    Три фирми изгоряха с по над 100 000 лв. за немлечни мазнини в маслото

    27.04.20160

    Три фирми бяха глобени от Комисията за защита на конкуренцията заради произвеждано от тях краве масло, в което са открити немлечни мазнини, информират от държавния регулатор.

  • Мазнини - Защо дебелеем от въглехидратите?Хранене при проблеми

    Защо дебелеем от въглехидратите?

    27.04.20160

    Внимавайте с всяко хранене! Приемът трябва да бъде съставен, така че приблизително 45 от общия брой калории да бъде получен от въглехидрати, 30 от протеини и 25 от мазнини.

  • Мазнини - Кои мазнини имат място в здравословното хранене?Кое за какво е полезно

    Кои мазнини имат място в здравословното хранене?

    21.04.20161

    Мазнините биват от животински и от растителен произход, 1 грам мазнини дават около 9. 3 калории. Дневната нужда от мазнини при умерен климат е 60-80 грама, а при студен 120-130 грама.

  • Мазнини - Грешки при готвенето с маслоКулинарни Съвети

    Грешки при готвенето с масло

    06.03.20160

    Колкото е клише, толкова е и вярно, че маслото прави всичко по-добре. Френските сладкиши биха били тъжни бисквити без него. Само една бучка масло може да добави богатство и дълбочина на почти всичко, до което се докосне.

  • Мазнини - Защо свинската мас е за предпочитане пред хидрогенираните мазнини?Кое за какво е полезно

    Защо свинската мас е за предпочитане пред хидрогенираните мазнини?

    24.01.20160

    Свинската мас набавя нужния холестерол (от добрия му вид) на клетката, с който тя се изхранва. Свинската мас и овчата лой имат такива наситени мастни киселини, които подобряват холестеролния обмен в тялото.

  • Мазнини - Мазните храни увреждат обонянието ниКое за какво е полезно

    Мазните храни увреждат обонянието ни

    24.01.20160

    Редовната консумация на мазни храни довежда до структурни и функционални промени в назалната ни система, установи наскоро проучване.

  • Мазнини - Ограничен прием на мазнини за нисък холестеролХранене при проблеми

    Ограничен прием на мазнини за нисък холестерол

    23.01.20160

    Консумирайте нискомаслените продукти. Това означава да купувате мляко с не повече от 1. 5 масленост. Не мислете, че месото е вредно за Вас - напротив. То съдържа изключително полезни за здравето белтъчини и се явява основен източник на протеини

  • Мазнини - Най-здравословната мазнина е конопеното олиоКое за какво е полезно

    Най-здравословната мазнина е конопеното олио

    27.12.20150

    Конопеното олио се смята за една от малкото суперхрани. Високата концентрация на омега мастни киселини в конопеното масло има многобройни здравословни ползи за организма.

  • Мазнини - Вредните мазнини при висок холестеролКое за какво е полезно

    Вредните мазнини при висок холестерол

    19.12.20150

    Като вредни се определят наситените мазнини. Те се съдържат в колбасите, маслото, палмовото и кокосовото масло, кашкавалите, сирената, сметаната.

  • Мазнини - Кои са белите и кафяви мазнини?Любопитно

    Кои са белите и кафяви мазнини?

    08.12.20150

    В нашето тяло има два вида мазнини, които диетолозите и лекарите обичат да класифицират като лоша и добра. Лошата – това е обикновената бяла мастна тъкан, която служи за съхранение на постъпващите в организма мазнини

Избрани

Популярно по Темата

  • Форум

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни
  • Google+
  • Pinterest

Какво другите търсят

Теми и препоръки на тема Мазнини. Екипът на Готвач.бг се грижи да добавя постоянно разнообразни текстове. Имаш предложение или критика към Готвач.бг? Обърни се към нас, ще се постараем да подобрим и разнообразим тази рубрика. Готвач.бг - твоят сайт за подбрани рецепти, правилно хранене. Мазнини, мнения и оценки. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.