събота, 13 февруари
Защо свинската мас е за предпочитане пред хидрогенираните мазнини?
Кое за какво е полезно

Защо свинската мас е за предпочитане пред хидрогенираните мазнини?

0

Свинската мас набавя нужния холестерол (от добрия му вид) на клетката, с който тя се изхранва. Свинската мас и овчата лой имат такива наситени мастни киселини, които подобряват холестеролния обмен в тялото.

1

Мазнини

Обзор на материалите касаещи Мазнини. Намерете онова, което искате да знаете. Прегледай най-четените теми, класации и заръки по темата Мазнини.
 • Мазнини - Мазните храни увреждат обонянието ниКое за какво е полезно

  Мазните храни увреждат обонянието ни

  24.01.20160

  Редовната консумация на мазни храни довежда до структурни и функционални промени в назалната ни система, установи наскоро проучване.

 • Мазнини - Ограничен прием на мазнини за нисък холестеролХранене при проблеми

  Ограничен прием на мазнини за нисък холестерол

  23.01.20160

  Консумирайте нискомаслените продукти. Това означава да купувате мляко с не повече от 1. 5 масленост. Не мислете, че месото е вредно за Вас - напротив. То съдържа изключително полезни за здравето белтъчини и се явява основен източник на протеини

 • Мазнини - Най-здравословната мазнина е конопеното олиоКое за какво е полезно

  Най-здравословната мазнина е конопеното олио

  27.12.20150

  Конопеното олио се смята за една от малкото суперхрани. Високата концентрация на омега мастни киселини в конопеното масло има многобройни здравословни ползи за организма.

 • Мазнини - Вредните мазнини при висок холестеролКое за какво е полезно

  Вредните мазнини при висок холестерол

  19.12.20150

  Като вредни се определят наситените мазнини. Те се съдържат в колбасите, маслото, палмовото и кокосовото масло, кашкавалите, сирената, сметаната.

 • Мазнини - Кои са белите и кафяви мазнини?Любопитно

  Кои са белите и кафяви мазнини?

  08.12.20150

  В нашето тяло има два вида мазнини, които диетолозите и лекарите обичат да класифицират като лоша и добра. Лошата – това е обикновената бяла мастна тъкан, която служи за съхранение на постъпващите в организма мазнини

 • Мазнини - Трансмазнините ни докарват депресияКое за какво е полезно

  Трансмазнините ни докарват депресия

  28.10.20151

  Трансмазнините, които се съдържат в сладкишите и бисквитите, променят начина, по който направляваме емоциите си, сочи ново проучване. Едно по-ранно изследване посочи, че хидрогенираните масла ни правят по-агресивни

 • Мазнини - Готвенето с гъша мас стана хитКое за какво е полезно

  Готвенето с гъша мас стана хит

  27.10.20150

  Според експерти този гъшата мас е много по-полезна от свинската. Причината е, че в сравнение с останалите видове животински мазнини гъшата мас има ниска точка на топене – 14 градуса по Целзий.

 • Мазнини - Разликата между рафинирано и нерафинирано маслоКулинарни Съвети

  Разликата между рафинирано и нерафинирано масло

  08.10.20150

  Най-общо казано, механичната обработка на източника на масло се определя като нерафинирано масло. И точно обратното - ако се прилагат химикали или топлина, то полученото масло е рафинирано.

 • Мазнини - Къде по света набиват най-много мазни храни?Любопитно

  Къде по света набиват най-много мазни храни?

  07.10.20150

  Макар че американците и мексиканците са двете най-затлъстяващи нации по света, изследване на Credit Suisse показва, че не те хапват най-често мазни храни.

 • Мазнини - За вашето здраве: Научете кои са добрите мазнини!Кое за какво е полезно

  За вашето здраве: Научете кои са добрите мазнини!

  24.09.20150

  Мазнините често се сочат като главна причина за напълняването. Нови изследвания по въпроса обаче сочат като голяма грешка да се приравняват телесни мазнини с тези, идващи от храната. Доказано е, че човек може да напълнее и само от въглехидрати

 • Мазнини - Ура! Откриха биозаместител на мазнинитеЛюбопитно

  Ура! Откриха биозаместител на мазнините

  15.09.20150

  Дървесните влакна са на път да се превърнат в биозаместител на мазнините – той ще може да се произвеждат колбаси, майонеза, сладолед и пр.

Избрани

Популярно по Темата

 • Форум

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

Какво другите търсят

Теми и препоръки на тема Мазнини. Екипът на Готвач.бг се грижи да добавя постоянно разнообразни текстове. Имаш предложение или критика към Готвач.бг? Обърни се към нас, ще се постараем да подобрим и разнообразим тази рубрика. Готвач.бг - твоят сайт за подбрани рецепти, правилно хранене. Мазнини, мнения и оценки. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.