Не се отказвайте от мазнините! Вижте защо
Кое за какво е полезно

Не се отказвайте от мазнините! Вижте защо

0

Мазнините са ценна основна съставка на храната на човека. От хранителните вещества и продуктите, които употребяваме, те са най-концентрираната храна. Всеки грам мазнини при изгарянето си дава 9, 3 калории. Мазнините подобряват вкуса на храната, повишават

1

Мазнини

Обзор на материалите касаещи Мазнини. Намерете онова, което искате да знаете. Прегледай най-четените теми, класации и заръки по темата Мазнини.
 • Мазнини - Здравословните източници на мазниниКое за какво е полезно

  Здравословните източници на мазнини

  10.07.20160

  Ако разбираме различията между отделните видове мазнини в храните, това ще ни помогне да направим по-здравословен избор във всекидневната си диета.

 • Мазнини - Топ 10 храни, които изгарят мазнинитеКое за какво е полезно

  Топ 10 храни, които изгарят мазнините

  04.07.20160

  Десет достъпни храни могат да ви помогнат да изгорите по-бързо мазнините. Ако ги включвате умно в ежедневното меню, съвсем скоро може да се сдобиете с мечтаните форми

 • Мазнини - Кои мазнини са наистина нездравословниКое за какво е полезно

  Кои мазнини са наистина нездравословни

  21.06.20160

  Мазнините в природата са животински и растителни. За техните полезни, както и вредни качества, се спори от много време. Едно изследване е на път да изясни въпроса кои от мазнините са наистина нездравословни и кои – не.

 • Мазнини - Кулинарен учебник: Топене на свинска масКулинарни Съвети

  Кулинарен учебник: Топене на свинска мас

  02.06.20160

  Сланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много галеми парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия.

 • Мазнини - Хлябът без глутен съдържа 7 пъти повече мазниниКое за какво е полезно

  Хлябът без глутен съдържа 7 пъти повече мазнини

  19.05.20160

  Последни проучвания показват, че безглутеновите продукти може и да не са толкова здравословни, колкото ни се представят. Това сочи доклад на Европейската комисия, чиито експерти са изследвали безглутеновите продукти в големите хипермаркети

 • Мазнини - Царевичното олио регулира кръвното наляганеХранене при проблеми

  Царевичното олио регулира кръвното налягане

  28.04.20160

  За разлика от другите растителни масла като слънчогледовото олио и зехтина, царевичното олио не е толкова широко разпространено. Това обаче не се дължи в никакъв случай на здравословните му ползи, а на сложността на неговото съхранение.

 • Мазнини - Три фирми изгоряха с по над 100 000 лв. за немлечни мазнини в маслотоКулинарни Новини

  Три фирми изгоряха с по над 100 000 лв. за немлечни мазнини в маслото

  27.04.20160

  Три фирми бяха глобени от Комисията за защита на конкуренцията заради произвеждано от тях краве масло, в което са открити немлечни мазнини, информират от държавния регулатор.

 • Мазнини - Защо дебелеем от въглехидратите?Хранене при проблеми

  Защо дебелеем от въглехидратите?

  27.04.20160

  Внимавайте с всяко хранене! Приемът трябва да бъде съставен, така че приблизително 45 от общия брой калории да бъде получен от въглехидрати, 30 от протеини и 25 от мазнини.

 • Мазнини - Кои мазнини имат място в здравословното хранене?Кое за какво е полезно

  Кои мазнини имат място в здравословното хранене?

  21.04.20161

  Мазнините биват от животински и от растителен произход, 1 грам мазнини дават около 9. 3 калории. Дневната нужда от мазнини при умерен климат е 60-80 грама, а при студен 120-130 грама.

 • Мазнини - Грешки при готвенето с маслоКулинарни Съвети

  Грешки при готвенето с масло

  06.03.20160

  Колкото е клише, толкова е и вярно, че маслото прави всичко по-добре. Френските сладкиши биха били тъжни бисквити без него. Само една бучка масло може да добави богатство и дълбочина на почти всичко, до което се докосне.

 • Мазнини - Защо свинската мас е за предпочитане пред хидрогенираните мазнини?Кое за какво е полезно

  Защо свинската мас е за предпочитане пред хидрогенираните мазнини?

  24.01.20160

  Свинската мас набавя нужния холестерол (от добрия му вид) на клетката, с който тя се изхранва. Свинската мас и овчата лой имат такива наситени мастни киселини, които подобряват холестеролния обмен в тялото.

Избрани

Популярно по Темата

 • Форум

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

Какво другите търсят

Теми и препоръки на тема Мазнини. Екипът на Готвач.бг се грижи да добавя постоянно разнообразни текстове. Имаш предложение или критика към Готвач.бг? Обърни се към нас, ще се постараем да подобрим и разнообразим тази рубрика. Готвач.бг - твоят сайт за подбрани рецепти, правилно хранене. Мазнини, мнения и оценки. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.