петък, 27 ноември
Трансмазнините ни докарват депресия
Кое за какво е полезно

Трансмазнините ни докарват депресия

1

Трансмазнините, които се съдържат в сладкишите и бисквитите, променят начина, по който направляваме емоциите си, сочи ново проучване. Едно по-ранно изследване посочи, че хидрогенираните масла ни правят по-агресивни

1

Мазнини

Обзор на материалите касаещи Мазнини. Намерете онова, което искате да знаете. Прегледай най-четените теми, класации и заръки по темата Мазнини.
 • Мазнини - Готвенето с гъша мас стана хитКое за какво е полезно

  Готвенето с гъша мас стана хит

  27.10.20150

  Според експерти този гъшата мас е много по-полезна от свинската. Причината е, че в сравнение с останалите видове животински мазнини гъшата мас има ниска точка на топене – 14 градуса по Целзий.

 • Мазнини - Разликата между рафинирано и нерафинирано маслоКулинарни Съвети

  Разликата между рафинирано и нерафинирано масло

  08.10.20150

  Най-общо казано, механичната обработка на източника на масло се определя като нерафинирано масло. И точно обратното - ако се прилагат химикали или топлина, то полученото масло е рафинирано.

 • Мазнини - Къде по света набиват най-много мазни храни?Любопитно

  Къде по света набиват най-много мазни храни?

  07.10.20150

  Макар че американците и мексиканците са двете най-затлъстяващи нации по света, изследване на Credit Suisse показва, че не те хапват най-често мазни храни.

 • Мазнини - За вашето здраве: Научете кои са добрите мазнини!Кое за какво е полезно

  За вашето здраве: Научете кои са добрите мазнини!

  24.09.20150

  Мазнините често се сочат като главна причина за напълняването. Нови изследвания по въпроса обаче сочат като голяма грешка да се приравняват телесни мазнини с тези, идващи от храната. Доказано е, че човек може да напълнее и само от въглехидрати

 • Мазнини - Ура! Откриха биозаместител на мазнинитеЛюбопитно

  Ура! Откриха биозаместител на мазнините

  15.09.20150

  Дървесните влакна са на път да се превърнат в биозаместител на мазнините – той ще може да се произвеждат колбаси, майонеза, сладолед и пр.

 • Мазнини - Ново 20: Правим олио от хлебарки и червеиКулинарни Новини

  Ново 20: Правим олио от хлебарки и червеи

  05.09.20150

  Самият процес на добив на олио от насекоми включва първоначалното им шоково замразяване, стриване на прах и извличане на олиото чрез прости лабораторни методи.

 • Мазнини - Махнете мазните храни, ако искате да се вталитеХранене при проблеми

  Махнете мазните храни, ако искате да се вталите

  19.08.20150

  Хранителните режими, в които се намаляват въглехидратите, също са добри и помагат за вталяването, но далеч по-сигурен начин за отслабване е нискомаслената диета, категорични са експертите.

 • Мазнини - Диетичните напитки трупат мазнини върху коремаКое за какво е полезно

  Диетичните напитки трупат мазнини върху корема

  18.08.20150

  Ново проучване, публикувано в специализираното списание Американ Гериатрикс Съсайъти установи, че хората, които пият диетични газирани напитки, са натрупали почти три пъти повече мастна тъкан, от тези, които не пият такива.

 • Мазнини - Ограничен прием на мазнини за нисък холестеролХранене при проблеми

  Ограничен прием на мазнини за нисък холестерол

  24.06.20150

  Консумирайте нискомаслените продукти. Това означава да купувате мляко с не повече от 1. 5 масленост. Не мислете, че месото е вредно за Вас - напротив. То съдържа изключително полезни за здравето белтъчини и се явява основен източник на протеини

 • Мазнини - Агенцията по храните не признава пробите масло, изследва новиКулинарни Новини

  Агенцията по храните не признава пробите масло, изследва нови

  11.06.20151

  Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) отказва да признае резултатите от пробита на родното масло, въпреки че те са изследвани именно в нейната лаборатория.

 • Мазнини - Маслото още се произвежда от немлечни мазниниКулинарни Новини

  Маслото още се произвежда от немлечни мазнини

  10.06.20152

  Асоциация Активни потребители излезе с проучване, показващо, че 9 месеца след последните проверки на маслото по нашите пазари ситуацията остава същата – все още ядем масло, произведено от немлечни мазнини.

Избрани

Популярно по Темата

 • Форум

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

Какво другите търсят

Теми и препоръки на тема Мазнини. Екипът на Готвач.бг се грижи да добавя постоянно разнообразни текстове. Имаш предложение или критика към Готвач.бг? Обърни се към нас, ще се постараем да подобрим и разнообразим тази рубрика. Готвач.бг - твоят сайт за подбрани рецепти, правилно хранене. Мазнини, мнения и оценки. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.