Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Пълнена тиква с месаПълнена тиква с меса
20 Ноем.
Когато е готова пълнената тиква с меса, махам фолиото и разрязвам по дъгите на тиквата на парчета заедно с плънката (хубаво е с някаква по широка лопатка да я извадите от тавата цяла в поднос, но внимателно, за да не се разпадне...
Сос за печени месаСос за печени меса
27 Април
1
Сосът от печеното се разрежда с бульон, в който предварително е разбъркано брашното. Прибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер. Сосът се посолява и се...
Пикантен кетчуп за печени месаПикантен кетчуп за печени меса
01 Август
Пикантният кетчуп за печени меса е готов....
Меден сос за печени месаМеден сос за печени меса
10 Ноем.
Меденият сос за печени меса е чуден....
Апетитно пикантна глазура за месаАпетитно пикантна глазура за меса
11 Май
Тази глазура ще ви изненада с божествения си аромат от характерните за тази кухня специфични подправки, с добавена пикантна нотка и цитрусова свежест. Подходяща е както за свински ребърца, така и за пилешко месо, шунка или...
Марината за меса на скараМарината за меса на скара
12 Март
1
Обелете лука и нарежете на ленти или пръстени. Обелете чесъна и нарежете на ситно. Подправете добре желаното месо със сол, черен пипер и червен пипер. Покрийте с лук и чесън и поръсете с масло. Сложете толкова масло...
Капама със сарми и четири месаКапама със сарми и четири меса
03 Януари
Сипва се армеевата чорба, която ще овкуси цялостно капамата със сарми и четири меса. Пече се до сготвяне на месото на капама със сарми и четири меса....
Прясно зеле с меса и туршияПрясно зеле с меса и туршия
23 Окт.
Сервирам поръсено прясно зеле с меса и туршия с магданоз....
Кисело зеле с меса и сармиКисело зеле с меса и сарми
27 Май
2
Киселото зеле с меса и сарми е много вкусно....
Пълнена тиква с 3 вида месаПълнена тиква с 3 вида меса
22 Януари
1
Месата се нарязват на малки парченца, а наденицата на кръгчета. Вътрешността на тиквата се наситнява. Оризът се накисва и се измива до бистро....
Сметанов сос за меса и салатиСметанов сос за меса и салати
29 Януари
1
Запичаме брашното в сух тиган. Разредете с бульона. Изсипете в крема и оставете да къкри за 5-10 минути на слаб огън. Добавяме маслото и солта и разбъркваме....
Меса с кисело зеле в гювечМеса с кисело зеле в гювеч
30 Юни
Нарязваме пилешкото и свинското месо на средно големи парчета. Нарязваме и наденицата на вкус. Накълцайте зелето на тънко. Вземете гювеч и сложете капки олио на дъното. Редувайте продуктите в гювече. Сложете зеле,...
Кои са нетлъстите меса?Кои са нетлъстите меса?
08 Март
Телешко месо Говорейки за немазни меса, не е възможно да не споменаваме телешкото месо, което е отлична диетична храна....
Сосове за печени месаСосове за печени меса
02 Дек.
Последното ни предложение е със сметана и лук, ето и точната рецепта: Сметанов сос за печени меса Необходими продукти: 4 глави лук, 350 г заквасена сметана, 2 -3 с. л. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко и 80 г масло, смлян черен...
Най-вредните тлъсти месаНай-вредните тлъсти меса
15 Септ.
Всеки човек, особено спортистите и хората, пазещи диета, знае, че консумацията на тлъсти меса е вредна....
Ползи от мазните месаПолзи от мазните меса
28 Май
Пуешко, пилешко месо Почти всички експерти са съгласни, че тези меса са здравословни източници на висококачествен протеин....
Розов сос за пица, паста и печени месаРозов сос за пица, паста и печени меса
15 Дек.
Класическият розов сос, известен още като Sauce rose, е кремообразен, леко кисел сос, който обикновено се използва във френската и италианската кухня. Обикновено се прави чрез комбиниране на доматен сос с млечна майонеза...
Новогодишен гювеч с 2 вида меса и наденицаНовогодишен гювеч с 2 вида меса и наденица
10 Дек.
2
Новогодишният гювеч с 2 вида меса и наденица е готов....
Гювечета със 3 вида меса и пъдпъдъчи яйцаГювечета със 3 вида меса и пъдпъдъчи яйца
10 Февр.
2
В гювечетата на дъното слагам от запържените меса, пушения врат, картофите, които съм нарязала на кубчета, царевица, гъби, чушки....
Правила при мариноването на месаПравила при мариноването на меса
30 Май
Кои обаче са основните правила при мариноването на меса?...
Подходяща гарнитура към дивечовите месаПодходяща гарнитура към дивечовите меса
21 Окт.
Ще разгледаме кои гарнитури биха били подходящи към дивечовите меса, защото, за ваша изненада, в почти всички случаи се оказва, че те са от плодове, а не от зеленчуци. Ето малко повече подробности: 1....
Заменете преработените меса с тезиЗаменете преработените меса с тези
22 Септ.
Прекратяването или свеждането до минимум на прием на преработени меса може да удължи живота ви с няколко години. Ето и с какво да замените преработените меса!...
Съчетаване на меса с плодовеСъчетаване на меса с плодове
28 Юли
2
В много страни от древни времена съществува традицията месото да се съчетава с плодове. Така например в Италия тънките резенчета прошуто се сервират с гроздови зърна или със смокини. Различните видове плодове добре се...
Методи за опушване на месаМетоди за опушване на меса
09 Април
Опушването на меса се използва от древни времена, за да се запазят по-дълго годни. Освен това, по този начин им се придават специфичен вкус и аромат. Има няколко вида опушване....
Пълнена кисела зелка с три вида меса и нахутПълнена кисела зелка с три вида меса и нахут
20 Февр.
Към вече готовото зеле, се добавят всички меса, нахута и подправките и се разбърква за 10-тина минутки. Добавя се сметаната, разбърква се и се оставя на котлона за около 5 минутки....
.