Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Пълнена тиква с месаПълнена тиква с меса
20 Ноем.
От предната вечер изчиствам тиквата от семките, остъргвам я с лъжица от вътре до дебелина с кората около 2.5 -3 см. Като режете капака, трябва да внимавате, защото трябва да е цял, а не счупен, реже се трудно (аз пробвах...
Сос за печени месаСос за печени меса
27 Април
1
Сосът от печеното се разрежда с бульон, в който предварително е разбъркано брашното. Прибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер. Сосът се посолява и се...
Желиращ бульон от месаЖелиращ бульон от меса
04 Дек.
Приготвените телешки кости се насичат на дребно и се варят в подсолена вода. Щом заврат, се отпенват, прибавя се оцет и се варят 4 часа, като непрекъсната се отстранява пяната. 30 минути преди да са готови, се слагат...
Сос за печени месаСос за печени меса
27 Април
1
Сосът от печеното се разрежда с бульон, в който предварително е разбъркано брашното. Прибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер. Сосът се посолява и се...
Сос за варени месаСос за варени меса
17 Окт.
Оцетът, зърната черен пипер и лукът се варят, докато остане половината /около 2 лъжици/. Прибавя се бульонът и се разбива добре. Вари се на тих огън, докато сместа се сгъсти. Прибавят се жълтъците, предварително разбити...
Кафяв сос за месаКафяв сос за меса
03 Април
Брашното препечете до зачервяване в сух тиган на котлона, като непрекъснато бъркате. Започнете да доливате към препеченото брашно бульон от варенето на месото, като непрекъснато разбивате. Разредете соса до желаната...
Меден сос за печени месаМеден сос за печени меса
10 Ноем.
Разбийте добре горчицата с меда. Прибавете към тях оцета и зехтина, а накрая сипете соевия сос. Ако желаете, може да поръсите соса с черен пипер. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Съхранявайте соса за...
Пикантен кетчуп за печени месаПикантен кетчуп за печени меса
01 Август
Тази рецепта за домашен кетчуп се приготвя лесно и бързо, която сервирам към печени меса или сандвичи. Измивам доматите и ги смилам в блендер. Лютите чушки обработвам задължително с ръкавици. Отстранявам дръжките,...
Апетитно пикантна глазура за месаАпетитно пикантна глазура за меса
11 Май
Тази глазура ще ви изненада с божествения си аромат от характерните за тази кухня специфични подправки, с добавена пикантна нотка и цитрусова свежест. Подходяща е както за свински ребърца, така и за пилешко месо, шунка или...
Марината за меса на скараМарината за меса на скара
12 Март
1
Обелете лука и нарежете на ленти или пръстени. Обелете чесъна и нарежете на ситно. Подправете добре желаното месо със сол, черен пипер и червен пипер. Покрийте с лук и чесън и поръсете с масло. Сложете толкова масло...
Варени меса с хрянов сосВарени меса с хрянов сос
20 Дек.
Нарежете месото на порции и го сварете в подсолена вода. Сервира се залято с разтопеното масло и хряновия сос, поръсено с нарязан на ситно магданоз. Сос: В студена вода размийте брашното и го смесете с киселото мляко и...
Магданозен сос за студени месаМагданозен сос за студени меса
13 Януари
Поставяме изчистения чесън, измития и подсушен магданоз, доматеното пюре, краставичките, горчицата, лютата чушка без семките, солта, зехтина и балсамикото в купата на блендер или миксер и пасираме, докато се получи еднородна...
Зелеви сарми с нарязани месаЗелеви сарми с нарязани меса
10 Дек.
Отделете от зелката подходящи листа и върху всеки лист, на който сте отстранили жилките, сложете правоъгълни парчета от месата, дребни кубчета сланина и маслото, поръсете с черен и червен пипер, посолете и завийте сарми....
Прясно зеле с меса и туршияПрясно зеле с меса и туршия
23 Окт.
Нарязвам зелето и го осолявам, намачквам хубаво с ръце. В подходяща тенджера слагам олиото, като загрее, сипвам зелето. Запържвам, докато поомекне, добавям нарязания лук и чесън, нарязани на ситно. Изпържвам за 5-...
Капама със сарми и четири месаКапама със сарми и четири меса
03 Януари
За тази уникална празнична капама тиган се загрява олио. Запържва се каймата, като се прави на парченца. Добавя се и оризът, за да се запържи. Добавя се около 900 милилитра вода, за да се сготви оризът, като периодично...
Кисело зеле с меса и сармиКисело зеле с меса и сарми
27 Май
2
Отделете около 10 листа от зелето за сармите. Останалото зеле нарежете на ситно. Нарежете лука и в малко мазнина го запържете. Добавете каймата и разбърквайте докато се запържи. Сложете ориза, черния, червения пипер...
Сметанов сос за меса и салатиСметанов сос за меса и салати
29 Януари
1
Запичаме брашното в сух тиган. Разредете с бульона. Изсипете в крема и оставете да къкри за 5-10 минути на слаб огън. Добавяме маслото и солта и разбъркваме....
Меса с кисело зеле в гювечМеса с кисело зеле в гювеч
30 Юни
Нарязваме пилешкото и свинското месо на средно големи парчета. Нарязваме и наденицата на вкус. Накълцайте зелето на тънко. Вземете гювеч и сложете капки олио на дъното. Редувайте продуктите в гювече. Сложете зеле,...
Пълнена тиква с 3 вида месаПълнена тиква с 3 вида меса
22 Януари
1
Първо се заемаме с подготовката на тиквата - внимателно изрязваме капаче и с помощта на лъжичка започваме да дълбаем тиквата, като отстраняваме семето, а и част от стените, за да поизтънеят. Правят се леки разрези по цялото...
Пикантен сос за варени и печени месаПикантен сос за варени и печени меса
01 Април
Пасирайте магданоза, чесъна, чушките, пюрето и оцета и получената гъста маса разбийте на ръка с олио като майонеза. Сосът е готов, когато е поел достатъчно олио и е добил вид на айвар. Може да сложите соса в буркан...
Ползи от мазните месаПолзи от мазните меса
28 Май
Дневният прием на мазнини не трябва да надвишава 25%- 35%. Мазните меса са богат източник на наситени мазнини, смятани за не особено полезни. Въпреки това, дневният прием на наситени мастни киселини трябва да съставлява...
Сосове за печени месаСосове за печени меса
02 Дек.
Към печеното месо е хубаво да си подготвим и някакъв сос, за да не бъде прекалено сухо ястието. Подбрали сме ви три различни рецепти за сос, които подхождат на печеното месо. Първата рецепта е гъбен сос, който е изключително...
Най-вредните тлъсти месаНай-вредните тлъсти меса
15 Септ.
Всеки човек, особено спортистите и хората, пазещи диета, знае, че консумацията на тлъсти меса е вредна. Възниква обаче въпросът защо това е така, както и кои меса се приемат за тлъсти и кои трябва да предпочитаме пред други...
Кои са нетлъстите меса?Кои са нетлъстите меса?
08 Март
Днес все повече хора, които водят здравословен начин на живот, се отказват от твърде мазни храни. Мастни млечни продукти се заменят с продукти с ниско съдържание на мазнини, хората спират да ядат пържени храни и разбира...
Розов сос за пица, паста и печени месаРозов сос за пица, паста и печени меса
15 Дек.
Класическият розов сос, известен още като Sauce rose, е кремообразен, леко кисел сос, който обикновено се използва във френската и италианската кухня. Обикновено се прави чрез комбиниране на доматен сос с млечна майонеза...