Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пълнена тиква с месаКогато е готова пълнената тиква с меса, махам фолиото и разрязвам по дъгите на тиквата на парчета заедно с плънката (хубаво е с някаква по широка лопатка да я извадите от тавата цяла в поднос, но внимателно, за да не се разпадне...
20 Ноем.
Сос за печени месаСосът от печеното се разрежда с бульон, в който предварително е разбъркано брашното.
Прибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер.
Сосът се посолява и се...
27 Април
1
Апетитно пикантна глазура за месаТази глазура ще ви изненада с божествения си аромат от характерните за тази кухня специфични подправки, с добавена пикантна нотка и цитрусова свежест. Подходяща е както за свински ребърца, така и за пилешко месо, шунка или...
11 Май
Марината за меса на скараОбелете лука и нарежете на ленти или пръстени. Обелете чесъна и нарежете на ситно.
Подправете добре желаното месо със сол, черен пипер и червен пипер. Покрийте с лук и чесън и поръсете с масло.
Сложете толкова масло...
12 Март
1
Капама със сарми и четири месаСипва се армеевата чорба, която ще овкуси цялостно капамата със сарми и четири меса. Пече се до сготвяне на месото на капама със сарми и четири меса....
03 Януари
Пълнена тиква с 3 вида месаМесата се нарязват на малки парченца, а наденицата на кръгчета.
Вътрешността на тиквата се наситнява. Оризът се накисва и се измива до бистро....
22 Януари
1
Сметанов сос за меса и салатиЗапичаме брашното в сух тиган. Разредете с бульона.
Изсипете в крема и оставете да къкри за 5-10 минути на слаб огън.
Добавяме маслото и солта и разбъркваме....
29 Януари
1
Меса с кисело зеле в гювечНарязваме пилешкото и свинското месо на средно големи парчета. Нарязваме и наденицата на вкус.
Накълцайте зелето на тънко. Вземете гювеч и сложете капки олио на дъното. Редувайте продуктите в гювече.
Сложете зеле,...
30 Юни
Кои са нетлъстите меса?Телешко месо
Говорейки за немазни меса, не е възможно да не споменаваме телешкото месо, което е отлична диетична храна....
08 Март
Сосове за печени месаПоследното ни предложение е със сметана и лук, ето и точната рецепта:
Сметанов сос за печени меса
Необходими продукти: 4 глави лук, 350 г заквасена сметана, 2 -3 с. л. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко и 80 г масло, смлян черен...
02 Дек.
Най-вредните тлъсти месаВсеки човек, особено спортистите и хората, пазещи диета, знае, че консумацията на тлъсти меса е вредна....
15 Септ.
Ползи от мазните месаПуешко, пилешко месо
Почти всички експерти са съгласни, че тези меса са здравословни източници на висококачествен протеин....
28 Май
Розов сос за пица, паста и печени месаКласическият розов сос, известен още като Sauce rose, е кремообразен, леко кисел сос, който обикновено се използва във френската и италианската кухня. Обикновено се прави чрез комбиниране на доматен сос с млечна майонеза...
15 Дек.
Новогодишен гювеч с 2 вида меса и наденицаНовогодишният гювеч с 2 вида меса и наденица е готов....
10 Дек.
2
Гювечета със 3 вида меса и пъдпъдъчи яйцаВ гювечетата на дъното слагам от запържените меса, пушения врат, картофите, които съм нарязала на кубчета, царевица, гъби, чушки....
10 Февр.
2
Подходяща гарнитура към дивечовите месаЩе разгледаме кои гарнитури биха били подходящи към дивечовите меса, защото, за ваша изненада, в почти всички случаи се оказва, че те са от плодове, а не от зеленчуци.
Ето малко повече подробности:
1....
21 Окт.
Заменете преработените меса с тезиПрекратяването или свеждането до минимум на прием на преработени меса може да удължи живота ви с няколко години. Ето и с какво да замените преработените меса!...
22 Септ.
Съчетаване на меса с плодовеВ много страни от древни времена съществува традицията месото да се съчетава с плодове. Така например в Италия тънките резенчета прошуто се сервират с гроздови зърна или със смокини.
Различните видове плодове добре се...
28 Юли
2
Методи за опушване на месаОпушването на меса се използва от древни времена, за да се запазят по-дълго годни. Освен това, по този начин им се придават специфичен вкус и аромат.
Има няколко вида опушване....
09 Април
Пълнена кисела зелка с три вида меса и нахутКъм вече готовото зеле, се добавят всички меса, нахута и подправките и се разбърква за 10-тина минутки. Добавя се сметаната, разбърква се и се оставя на котлона за около 5 минутки....
20 Февр.